SEGRE

INFRAESTRUCTURES AEROPORTS

Alguaire rep 47.000 viatgers, bat el rècord de vols i guanya instal·lacions industrials

El nombre de passatgers remunta la punxada del 2020 per restriccions per la Covid i les acadèmies de vol disparen les operacions || Adjudiquen obres per a nous tallers i el projecte de dos edificis

Una avioneta per a formació de pilots i, al fons, hangars inflables i avions aparcats a Alguaire.

Una avioneta per a formació de pilots i, al fons, hangars inflables i avions aparcats a Alguaire.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’aeroport d’Alguaire va tancar l’any 2021 amb més de 47.000 passatgers, una xifra que remunta la punxada del 2020, amb només 23.000 com a conseqüència de restriccions a la mobilitat per la pandèmia. Tanmateix, queda per sota dels 58.614 viatgers de l’exercici 2019, el màxim que ha registrat des de la seua inauguració el 2010. En canvi, sí que ha batut el rècord d’operacions amb més de 35.000, una cosa que es deu en gran manera a les desenes de vols diaris de les acadèmies de pilots.

Aquest última dada evidencia que l’aviació comercial, que actualment es limita als avions d’Air Nostrum entre Lleida i les Balears i xàrter, ha deixat de ser el centre de l’activitat de l’aeroport lleidatà.La formació de pilots i la de mecànics d’aviació, estrenada l’any passat, van sumar 188 alumnes a Alguaire. L’aeroport, que va aprofitar l’aturada mundial de l’aviació comercial per la Covid per estrenar-se com a aparcament i i desballestament d’avions, està en ple procés de reorientació cap a activitats industrials. L’últim any ha habilitat 50.000 metres quadrats per a aquest ús, entre àrees per estacionar aeronaus i hangars inflables.

Així mateix, Aeroports de Catalunya ha modificat la planificació urbanística d’aquesta infraestructura per fer possible fins a 12.600 metres quadrats de nous hangars.Aeroports de Catalunya ha tret a concurs per una quantitat de 131.075 euros obres per habilitar tallers a l’interior dels hangars inflables i dotar la zona de subministrament elèctric; i ha adjudicat per 36.215 a una empresa lleidatana la redacció dels projectes per a dos edificis al recinte aeroportuari, que hauran d’albegar empreses del sector aeronàutic i aeroespacial, un altre sector que la Generalitat vol impulsar a l’aeroport lleidatà.

La Seu, amb vols comercials al 70% i dos hangars més en construcció

Els vols regulars de passatgers d’Air Nostrum entre la Seu i Madrid, estrenats el 18 de desembre, han tingut des d’aleshores una ocupació mitjana del 70%, segons dades d’Aeroports. Han estat possibles gràcies al sistema de vol instrumental per aterrar i enlairar-se amb poca visibilitat, inèdit a Espanya a l’estar basat en tecnologia GPS davant els sistemes de ràdio habituals. El següent pas serà instal·lar balises a la pista per a vols nocturns.Així mateix, l’aeroport de l’Alt Urgell va aconseguir un nou rècord d’operacions el 2021 amb 6.846 i té dos hangars en procés de construcció que se sumen als dotze que ja hi ha instal·lats.D’altra banda, la resta d’aeroports de Catalunya (el Prat, Girona, Tarragona i Sabadell) van millorar el 2021 les xifres de passatgers i d’operacions del 2020, després de l’aturada generalitzada a causa de la pandèmia.

tracking