SEGRE

MOBILITAT FERROCARRIL

El tren de la Pobla va superar els 207.000 viatgers l'any passat

Imatge d'arxiu de viatgers

Imatge d'arxiu de viatgers

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La línia ferroviària de Lleida a la Pobla de Segur, gestionada per Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), va registrar l’any passat un increment en el nombre de passatgers. Des de FGC van apuntar que es van registrar 207.377 viatgers, gairebé el doble (98,10%) que l’any 2020, tot i que encara un 17,5% per sota de les xifres del 2019. La línia ja ha recuperat un 82,5% de la demanda de fa dos anys i ha estat la línia de totes les gestionades per FGC que millor s’ha recuperat de l’impacte de la pandèmia.

El novembre i el desembre la recuperació va pujar fins al 88%. Quant a l’índex de satisfacció dels usuaris, aquest se situa en els 79 punts, igual que l’any 2017, i la puntualitat, en un 99,26%. L’arribada, aquest primer trimestre del 2022, del tercer tren millorarà la disponibilitat i fa preveure un augment dels índexs de satisfacció per part dels usuaris. Autocars entre Balaguer i la Pobla de Segur substitueixen aquest cap de setmana als trens a causa de treballs de manteniment en un dels dos combois de la línia.

Faran els trajectes per carretera durant les mateixes hores que els trens i s’aturaran a les parades de busos. Ferrocarrils espera rebre aquest any el tercer comboi per a la línia de la Pobla, que haurà de reduir les pauses en la circulació ferroviària per reparacions i també manteniment.

tracking