SEGRE

MUNICIPIS PROJECTES

La pujada dels costos deixa desert el concurs del Centre del Préssec d'Ivars

El pressupost inicial es dispara un 20% i l'ajuntament obre un altre procediment

Imatge d’arxiu de la Fira del Préssec d’Ivars de Noguera.

Imatge d’arxiu de la Fira del Préssec d’Ivars de Noguera.A. I. N

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’increment dels preus dels materials d’obres ha provocat que cap empresa s’hagi presentat a la licitació de l’ajuntament d’Ivars de Noguera per construir el Centre d’Interpretació del Préssec d’Ivars. Aquesta circumstància obliga el consistori a modificar el projecte i adaptar-lo als preus actuals. L’alcalde, Josep Magrí, va apuntar que els tècnics municipals han calculat que l’encariment dels costos dels materials de la construcció, especialment el ferro, l’alumini i la fusta, ha suposat un sobrecost del 20 per cent de l’import inicial del projecte.

“Una pujada massa elevada que ens obliga a replantejar el projecte”, va dir. Va afegir que ara el consistori negociarà amb un parell d’empreses la construcció del centre amb els preus actualitzats. “Disposem de 290.000 euros gràcies a una subvenció del PUOS.

Si el projecte final sobrepassa aquesta quantitat, sol·licitarem ajuts dels fons europeus Next Generation per afrontar la diferència”, va indicar. Segons Magrí, l’objectiu del consistori és tirar endavant el centre, que ha de ser un “revulsiu” per al municipi, i donar un impuls més al sector del préssec, del qual viuen molts veïns. Aquest equipament comptarà amb sales per a tallers tècnics i xarrades sobre les diferents varietats de préssec que es conreen a la zona i s’ubicarà en un solar que el consistori va adquirir fa anys al centre de la localitat amb accés des de dos carrers.

L’objectiu del consistori era tenir finalitzat el centre per al setembre del 2022, data en la qual se celebra la Fira del Préssec, suspesa l’any passat a causa de la pandèmia de la Covid, tot i que ara els terminis es poden allargar més del que s’havia previst. Segons Magrí, s’intentarà agilitzar els tràmits per iniciar les obres.

tracking