SEGRE

TRIBUNALS INVESTIGACIÓ

Tres càrrecs de la Diputació neguen irregularitats a la jutge del cas Boreas

Declaren com a investigats al jutjat

Els Mossos van escorcollar la Diputació el 2 d’octubre del 2018.

Els Mossos van escorcollar la Diputació el 2 d’octubre del 2018.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Tres càrrecs tècnics de la Diputació van negar ahir al jutjat d’Instrucció 1 de Lleida irregularitats, pressions i manipulacions en les adjudicacions d’obres a l’ens provincial entre els anys 2011 i 2018, quan el presidia Joan Reñé. Concretament, van declarar com a investigats el secretari, R.B.A; la interventora, T.T.B, i un interventor accidental, A.B.C. Els tres van afirmar, en el marc de l’anomenat cas Boreas, que tots els procediments complien la legalitat i es feien dins del marc jurídic vigent, segons ha pogut saber aquest diari.

En aquest sentit, van assegurar que no van rebre pressions per part del llavors president, Joan Reñé, o la seua mà dreta, Marlen Minguell. Aquests, que ja han declarat en aquest cas, van rebutjar també les acusacions. Reñé va assegurar que mai va formar part de la taula de negociació de l’obra pública i va negar que hagués cobrat cap comissió il·legal.

De fet, els investigats que han comparegut fins a la data han mantingut que no hi va haver il·legalitats. Enrique Regaño, que va ser enginyer en cap de Vies i Obres de la Diputació durant el mandat de Reñé, va aportar recentment documentació que provaria que el denominat sistema de contractació Gisa (Gestió d’Infraestructures de la Generalitat, actual Infraestructures.cat) prioritzava les empreses locals i que al voltant del 80 per cent de les empreses adjudicatàries eren lleidatanes

El secretari i dos interventors van afirmar ahir que les adjudicacions es van fer de forma legal

Pel que fa a la instrucció del cas, que s’ha prorrogat sis mesos més, encara queden almenys set investigats per declarar. Alguns d’ells ho faran al febrer.

L’operació policial es va dur a terme el 2 d’octubre del 2018 i va acabar amb la detenció de 26 persones.

tracking