SEGRE

A punt de començar la reconstrucció del mur de Sant Llorenç de Montgai de la carretera entre Balaguer i Camarasa

Les obres començaran un cop Telefónica retiri les línies de comunicacions i obligaran a tancar la via uns tres mesos

Pas alternatiu habilitat a la carretera en entre

A punt de començar la reconstrucció del mur de Sant Llorenç de Montgai de la carretera entre Balaguer i CamarasaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Diputació de Lleida preveu començar aviat les obres de millora de la carretera LV-9047, de Balaguer a Camarasa, en el tram de Sant Llorenç de Montgai, amb la reconstrucció del mur sobre la làmina d'aigua del pantà malmès arran d'un despreniment el setembre passat. El projecte aprovat preveu ampliar la calçada de la carretera per recuperar els dos sentits de la circulació, així com la construcció d'una via per a vianants. Des de la diputació lleidatana assenyalen que les obres s'iniciaran un cop la companyia Telefónica retiri les seves línies de comunicacions per evitar que els treballs tinguin afectació en aquest servei. Les obres s'allargaran prop de tres mesos durant els quals la carrereta romandrà tancada al trànsit.

Durant les feines que es van efectuar el setembre passat de manteniment de talussos situats entre els quilòmetres 9,900 i 10,200 de l'LV-9047, es va produir un despreniment que va afectar el ferm de la carretera i es va esllavissar un dels murs de sosteniment. Per tal de donar pas al trànsit, es va reobrir la carretera però va quedar un tram amb circulació restringida a un únic carril. També presenta una reducció del carril de circulació el punt quilomètric 10,050 i una altra reducció del voral en 10,150 degut a les caigudes de pedres que es van produir en l'actuació de manteniment del setembre.

Amb aquesta actuació que hi durà a terme la Diputació de Lleida, que s'estima que pot durar prop de tres mesos, es recuperarà la circulació en els dos sentits, que actualment està restringida amb pas alternatiu, amb una calçada que tindrà una amplada mitjana de 4 metres entre línies blanques en la majoria de trams. El trànsit que suporta la via és de 168 vehicles diaris, d'acord amb les dades de l'últim pla d'aforaments, corresponent a l'any 2019.

Aprofitant l'actuació, també s'ha previst incorporar un tram de via per a vianants paral·lela que millorarà la seguretat del trànsit de persones en el tram més conflictiu, sempre que ho permeti la geologia del subsòl. La carretera LV-9047 pertany a la xarxa local de carreteres titularitat de la Diputació de Lleida, i la seva longitud total inventariada és de 12.218 metres.

tracking