SEGRE

La nena de Balaguer va trucar al 112 per explicar que patia abusos de dos germans

Té 13 anys i la Fiscalia es fa càrrec de la investigació

Imatge de la comissaria dels Mossos a Balaguer.

Imatge de la comissaria dels Mossos a Balaguer.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La nena que afirma haver patit abusos per part dels seus germans majors d’edat a Balaguer va trucar al 112 per denunciar la situació. Va ser el mateix dissabte hores abans que s’interposés la denúncia davant de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de la capital de la Noguera, com va avançar SEGRE. Es tracta d’una nena de 13 anys que va trucar al telèfon d’emergències per denunciar que els seus germans, de 18 i 19 anys, n’abusaven sexualment. Davant d’aquesta situació, l’operador del 112 es va posar en contacte ràpidament amb els Mossos, que van localitzar la família. Un cop a comissaria, van prendre declaració als implicats per separat ja que les versions eren oposades.

La nena va ratificar el que havia explicat mentre que els germans van negar haver-la sotmès a tocaments. El pare també hauria negat les manifestacions de la filla. Davant d’aquesta situació, es va optar per separar la menor de la família i que es fes càrrec de la seua tutela la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA). La nena va ser traslladada a un centre de protecció. Els Mossos continuen investigant el cas, les diligències del qual ja estan en mans de la Fiscalia de Menors, que coordinarà les indagacions entre la DGAIA i la policia. De moment cap dels dos germans ha estat detingut mentre els investigadors aclareixen els fets i determinen si la denúncia de la menor és certa.

Els delictes sexuals a menors de 16 anys es van incrementar un 20,4% el 2020 a Lleida respecte a l’any anterior, passant de les 44 a les 53 diligències, segons recull l’última Memòria de la Fiscalia. Es van obrir 16 investigacions per agressions sexuals davant les quatre del 2019. També hi va haver 37 casos d’abusos pels 40 del 201

tracking