SEGRE

MUNTANYA BOMBERS

Dos focs calcinen 9 hectàrees a Espot i el Pont de Bar

Imatge del foc d’Espot, que es va declarar ahir al migdia.

Imatge del foc d’Espot, que es va declarar ahir al migdia.AGENTS RURAL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un incendi forestal va calcinar ahir unes 7,5 hectàrees en una àrea de difícil accés del municipi d’Espot. El foc es va declarar a les 12.14 hores a la zona del Solau i va avançar de forma ascendent cap a la cresta del serrat de Sant Jaume. Després de perimetrar el flanc dret, els Bombers de la Generalitat van centrar les tasques en el flanc esquerre i van donar per controlat l’incendi a les 16.55 hores.

En els treballs d’extinció van participar nou dotacions terrestres i tres d’aèries. Segons van informar els Agents Rurals, la major part afectada correspon a matolls i pastures, encara que també hi ha unes 1,5 hectàrees que es troben dins de l’espai protegit del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Hauria pogut ser causat per una crema que es va descontrolar.

D’altra banda, un altre incendi forestal va obligar a mobilitzar una desena de dotacions terrestres al nucli d’Aristot, al municipi del Pont de Bar, a l’Alt Urgell. L’avís es va rebre a les 12.21 hores. Els Bombers de la Generalitat van donar el foc per extingit cap a les 15.38 hores.

Les flames van afectar una superfície aproximada d’1,5 hectàrees, majoritàriament agrícoles. Com a Espot, hauria pogut ser causat per una crema.

tracking