SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

La Diputació refà la carretera de Sant Llorenç, que tancarà tres mesos

Les obres començaran tan aviat com Telefónica retiri pals i garanteixi la cobertura a la zona || Per recuperar el doble sentit en un tram de dos quilòmetres

El mur de contenció perquè la via tingui doble sentit es farà al marge al costat de l’embassament.

El mur de contenció perquè la via tingui doble sentit es farà al marge al costat de l’embassament.D.LL.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Diputació començarà ben aviat la reconstrucció de la carretera LV-9047 a Sant Llorenç de Montgai (Noguera), en els més de 2,5 quilòmetres afectats pel despreniment de roques de setembre de l’any passat. Els treballs la mantindran tancada tres mesos. Es farà un mur escullera de contenció a la calçada pròxima a l’embassament que garanteixi la circulació en els dos sentits.

En l’actualitat es dona pas alternatiu. La nova via tindrà quatre metres d’ample, segons la corporació provincial. La intervenció està prevista per a finals d’aquesta setmana o principis de la vinent, després que Telefónica retiri pals i garanteixi les comunicacions a la zona per evitar que els veïns es quedin sense cobertura, com va succeir l’estiu passat.

La nova carretera també tindrà un pas per a vianants. El tall viari afectarà el transport escolar d’una quinzena de nens que resideix a Sant Llorenç i que cursen Primària a Camarasa. Hauran de fer un trajecte de gairebé mitja hora amb cotxe des de la localitat fins a Balaguer i des d’allà a Camarasa mentre duri l’actuació.

L’ajuntament de Camarasa facilitarà un bus i sufragarà el menjador a aquest grup d’escolars en aquests tres mesos, segons l’alcaldessa, Elisabet Lizaso. La resta d’alumnes de la zona es continuaran desplaçant per la C-13 mentre durin les negociacions entre consell i Educació per aconseguir dos línies de transport escolar entre Sant Llorenç i Balaguer i Camarasa i Balaguer, evitant el tram perillós de l’LV-9047. Lizaso va demanar celeritat perquè les obres no afectin el turisme per Setmana Santa, del 10 al 17 d’abril. Per aquesta via passen 168 vehicles diaris.

Comencen les obres per fixar el talús de Gerb

Les obres per estabilitzar el talús de l’Espígol de Gerb (Os de Balaguer) i evitar el despreniment de pedres que podrien afectar magatzems agrícoles i la carretera local començaran avui, segons va anunciar l’alcaldessa, Estefania Rufach. El gruix de l’actuació es farà divendres, quan un helicòpter d’Infraestructures de Muntanya portarà el material al cim. En les últimes setmanes s’han detectat moviments al talús gràcies als sensors instal·lats.

tracking