SEGRE

A judici per apunyalar un home que va defensar la seua parella a Aitona

La Fiscalia sol·licita una condemna de vuit anys de presó per una temptativa d’homicidi

L'agressió es va produir al carrer Major d'Aitona

A judici per apunyalar un home que va defensar la seua parella a AitonaSegre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fiscalia sol·licita una condemna de vuit anys de presó per a un veí de Barcelona de 43 anys de nacionalitat algeriana acusat d’intentar matar un veí d’Aitona a qui va assestar sis punyalades quan aquest defensava la seua parella el juny de l’any 2020. El judici se celebrarà dijous vinent a l’Audiència de Lleida i el fiscal acusa l’home, que està en presó preventiva des del 22 de juny del 2020, d’un delicte d’homicidi en grau de temptativa. A més de la pena de presó, demana que indemnitzi la víctima amb 14.000 euros per les lesions i les seqüeles que li va ocasionar. Els fets van ocórrer al carrer Major d’Aitona cap a les 19.30 hores del dissabte 20 de juny de 2020 després que la víctima recriminés l’acusat per haver faltat al respecte a la seua nòvia, segons l’escrit d’acusació de la Fiscalia.

Després de la discussió, l’agressor va marxar, va tornar minuts després amb un ganivet de 12 centímetres de fulla que “ocultava” i va dir diverses vegades “us mataré a tots”. Finalment, es va atansar a la víctima, de 27 anys, i després de tornar a proferir expressions “ofensives”, aquesta vegada en àrab, sobre la seua nòvia, va assestar sis punyalades a la víctima, unaals ronyons, una altra a l’esquena i quatre a l’abdomen. La dona va trucar al 112 i va traslladar el ferit al CAP de Seròs, des d’on va ser evacuat per part del Sistema d’Emergències Mèdiques a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida, on va passar la nit ingressat. Diumenge va rebre l’alta hospitalària. Els Mossos van detenir el presumpte agressor, que va llançar sota d’un vehicle un ganivet, que va ser recuperat pels investigadors.

Segons la Fiscalia, l’acusat tenia un “evident ànim de menyscabar la integritat física de la víctima amb ferides que haurien pogut ser letals”. A conseqüència d’aquestes, el jove va necessitar de tractament mèdic i quirúrgic de sutura, i va trigar 90 dies a curar-se. Li ha quedat una dorsàlgia posttraumàtica moderada com a seqüela.

Fixen la indemnització en 14.000 euros per les seqüeles

La Fiscalia sol·licita que, a més de la condemna de presó, l’acusat pagui una indemnització a la víctima de 14.000 euros, 9.000 per les lesions i 5.000 per les seqüeles. El jove va rebre sis ganivetades, quatre de les quals a l’abdomen, una l’esquena i una altra al costat. A conseqüència d’això, li han quedat diferents cicatrius. Una és de nou centímetres a la zona axil ·lar, una altra de sis centímetres a la zona dorsal i una altra més de cinc centímetres a les lumbars, entre d’altres. Unes ferides que van tardar tres mesos dies a guarir i que li han deixat una dorsàlgia posttraumàtica moderada. Per la seua part, l’acusat, que no té antecedents penals, va ser empresonat preventivament per la gravetat del delicte i perquè es va apreciar risc de fuga per la falta d’arrelament. 

tracking