SEGRE

ADMINISTRACIÓ PERSONAL

Balaguer, encara sense interventor al quedar desert el tercer concurs en sis mesos

Cap dels sis aspirants a aquesta última convocatòria es va presentar ahir a l'examen davant del Tribunal || La Paeria no aconsegueix cobrir la plaça de forma interina i estable des de fa un any i mig

Imatge d’arxiu de la façana de la Paeria de Balaguer.

Imatge d’arxiu de la façana de la Paeria de Balaguer.E. F

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Cap dels sis aspirants a cobrir la plaça d’interventor a la Paeria de Balaguer de forma interina es va presentar ahir a l’examen en el qual havien d’acreditar coneixements per exercir el càrrec. El tribunal que els havia d’examinar va ser puntual a les 9 de matí i va esperar 20 minuts abans de certificar que no es presentava ningú i declarar el concurs desert. Es tracta del tercer concurs convocat per la Paeria des del mes de juliol passat, quan va marxar la interventora municipal per treballar a la Diputació, encara que en l’últim any i mig se n’han anat unes altres dos persones després d’ocupar aquesta plaça.

Dels dos concursos anteriors, un va quedar desert al no presentar-se candidats i en el segon els aspirants no van superar les proves. Aquesta situació ha obligat la Paeria a estudiar ara totes les opcions que li permet la legislació per mantenir l’activitat a l’ajuntament, continuar fent pagaments i abonar nòmines als treballadors. Des de finals de novembre una tècnica del Servei d’Assistència als Municipis (SAM) cedida per la Diputació exerceix aquest càrrec de manera provisional fins que hi hagi un interventor.

Per al paer en cap, Jordi Ignasi Vidal (ERC), “és un situació molt estranya que hem d’analitzar per conèixer els motius que ha portat els sis aspirants a no presentar-se”. Va afegir que estudiaran totes les alternatives legals per resoldre aquesta situació o bé si poden convocar un altre concurs o mantenir la tècnica cedida per la Diputació durant més temps. El portaveu de Junts, a l’oposició, Guifré Ricart, va demanar celeritat per disposar d’una relació de llocs de treball (RLT) que fixi les funcions de la plantilla i els sous: “És urgent i donarà estabilitat.” “És una mostra de la paràlisi del consistori”, va assegurar.

El portaveu del PSC, Carlos García, va apuntar la necessitat de posar “ordre a la massa salarial” i va lamentar que el concurs hagi quedat desert perquè “no disposar d’interventor paralitza el dia a dia de la Paeria”, va dir. “És una mala notícia per a la ciutat.” L’escassetat de personal qualificat i la necessitat constant de substituir els que se’n van són problemes en nombrosos ajuntaments de Lleida. Per al sector, es tracta d’un treball exigent i d’alta responsabilitat que en alguns municipis més petits que el de Balaguer (que l’any passat, després de sis anys com a segona ciutat de Lleida, va quedar tercera en nombre de veïns) es paga més.

No obstant, a Balaguer, la retribució de l’interventor s’acosta als 57.000 euros bruts anuals en catorze pagues (4.000 bruts al mes). La majoria d’aspirants venien de la privada. Llicenciats en Dret i Econòmiques són els més habituals en aquesta professió.

Un treballador de l’ajuntament, nou secretari

La Paeria de Balaguer també s’ha quedat sense secretari municipal, perquè el titular d’aquesta plaça ha sol·licitat una comissió de serveis de com a mínim un any prorrogable a dos. En aquest cas, el consistori va obrir una convocatòria urgent a començaments d’aquest mes per proveir amb personal funcionari el lloc de secretari. Aquesta setmana ha aconseguit nomenar un secretari accidental. Es tracta d’un treballador en plantilla de l’ajuntament que assumeix de forma temporal aquesta funció. La normativa permet poder ocupar un funcionari per exercir aquest càrrec sempre que tingui els coneixements i la titulació estatal. La plaça s’ha cobert pel sistema de nomenament provisional, cosa que permet evitar la convocatòria d’un nou concurs.

tracking