SEGRE

Violant Cervera reivindica el valor de la Fira de l'Oli de les Borges Blanques per crear noves oportunitats al territori

L'acte d'inauguració de la Fira de l'Oli de les Borges Blanques

Violant Cervera reivindica el valor de la Fira de l'Oli de les Borges Blanques per crear noves oportunitatsAjuntament de Les Borges Blanques

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Drets Socials del Govern de la Generalitat de Catalunya, Violant Cervera, ha inaugurat aquest divendres a Les Borges Blanques la 59a Fira de l’Oli i les Garrigues, que combina enguany la seva edició presencial amb el format virtual que es va iniciar l’any passat. En el seu discurs, la consellera ha destacat el valor d’un certamen que evidencia l’empenta del territori i ajuda a arrelar població mitjançant la valorització d’un producte, "l’excel·lent or líquid de les Garrigues", que genera oportunitats de creació de riquesa i ocupació. Cervera ha presidit també l’Homenatge a la Memòria Garriguenca, amb el qual es reivindica el valor dels avantpassats i les seves trajectòries d’esforç i sacrifici.

Juntament amb Cervera, a la inauguració han intervingut també el president de la Diputació, Joan Talarn; el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Jaume Setó, i l’alcaldessa de les Borges Blanques, Núria Palau, qui ha destacat que la Fira de l’Oli i les Garrigues és un motor de canvi i de transformació a la comarca que contribueix a generar orgull rural i oportunitats de futur.

Palau ha recordat també en el seu discurs que la Fira d’aquest 2022 és tota ella un homenatge als avantpassats, persones que van haver de treballar una terra “dura i difícil” i que van ser un exemple d’amor pel territori i resiliència que explica “què som i com som”.

La consellera de Drets Socials ha incidit d’igual manera en aquest concepte, tant durant la inauguració com a l’acte d’homenatge a la Memòria Garriguenca, el qual ha comptat amb la presència d’Antoni Bresolí, representant de la Gent Gran de les Garrigues. La tria per inaugurar la Fira de la consellera Violant Cervera, qui treballa en favor de la gent gran cada dia des del Departament de Drets Socials de la Generalitat, s’explica, segons ha explicat l’alcaldessa de les Borges, a partir d’aquesta voluntat de reconeixement a la feina i el compromís de les generacions passades.

La Fira d’enguany, ha continuat la primera edil garriguenca, conserva en aquesta edició del 2022 “el millor del format virtual” que es va implementar l’any passat i els actes presencials més destacats, llevat dels de caràcter lúdic: “és la primera vegada que es combinen el format presencial i virtual i hem volgut primar el vessant econòmic. Precisament, han estat precisament aquests actes els que conservem i, per garantir la salut de tothom i evitar riscos innecessaris, no tindran lloc ni els concerts, ni la desfilada dels Tres Tombs ni els dinars populars”. Amb aquestes mesures, ha detallat Palau, “es manté tot el potencial econòmic d’una Fira que, vull recordar, s’agermana enguany amb la Fira del Pa i el Cereal de Cervera, la capital d’un territori amb el qual tenim molt i molt a veure”. L’acte d’agermanament tindrà lloc aquest dissabte, 22 de gener a les 18.00 h, el presidirà el conseller d’Economia, Jaume Giró, i permetrà també nomenar a la influencer gastronòmica Dolors Mateu i al periodista Pepe Antich com a Ambaixadors de l’Oli de Qualitat de Catalunya 2022.

tracking