SEGRE

SUCCESSOS ANIVERSARI

Els Rurals, sense armes curtes cinc anys després del crim d'Aspa

Ofrena ahir en record de Ribes i Iglesias a Mas de Melons.

Ofrena ahir en record de Ribes i Iglesias a Mas de Melons.AGENTES RURALES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Agents Rurals continuen sense poder portar armes curtes ni porres, quan ahir es van complir cinc anys del doble crim d’Aspa, en el qual un caçador sense llicència va assassinar a trets dos membres del cos: Xavier Ribes, de 43 anys, i David Iglesias, de 39. Tots dos van ser recordats ahir per part de les famílies, companys i l’administració en diferents ofrenes florals a l’estàtua a la reserva natural de Mas de Melons.

Cinc anys després, els Rurals continuen fent les inspeccions de caça amb el mateix protocol que es va fixar dies després dels assassinats, en les quals van armats amb carrabines i van tres agents. L’ús d’armes curtes i porres ha estat portat als tribunals per l’Advocacia de l’Estat després de l’aprovació del decret de la Generalitat.

Les famílies dels rurals assassinats continuen esperant la indemnització per part del Govern, al considerar que va ser responsable de les morts, i que assoliria els 700.000 euros. Les reclamacions són als jutjats, segons va informar ahir la Ser.

tracking