SEGRE

ESNOTICIA

Borràs reivindica el sector oleícola per “crear futur”

La presidenta del Parlament presideix el Dia de la Comarca a la Fira de l'Oli || Premis per a investigadors i empresaris

Els premiats, amb Borràs, l'alcaldessa de les Borges i el president de les Garrigues

Els premiats, amb Borràs, l'alcaldessa de les Borges i el president de les GarriguesE. FARNELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, va reivindicar el sector oleícola de les Garrigues com a exemple per fixar població al territori i crear futur. Ho va fer durant la seua participació en el Dia de la Comarca de les Garrigues en el marc de la Fira de l’Oli de les Borges, on va entregar els premis de la catorzena edició de Joves Investigadors a Mariona Teixidó García i Andreu Piñol Ibáñez i els reconeixements pel seu treball a les empreses Tallers Sans, de les Borges Blanques, i el Grup Palau de Juneda. Borràs va agrair als joves guardonats i als dos empresaris el seu compromís amb la comarca, en la qual “modernitat i tradició” es donen la mà.

“L’oli, l’olivera i la indústria són un exemple de tradició, voluntat de persistència i desig d’innovar per oferir els fruits de tot l’esforç al món, de la mateixa manera que es ven l’oli”, va dir. Va assegurar que l’oli és un exemple del que som i, per això, als joves investigadors i als empresaris guardonats els va animar a “perseverar”. En la mateixa línia, el president del Consell de les Garrigues, Jaume Setó, també va agrair el treball dut a terme pels premiats, que han dedicat la seua tasca a crear llocs de treball a les Garrigues.

Setó també va reconèixer els dos joves investigadors per ser “el mirall de tots”. Va insistir en la necessitat d’inversió a la comarca “amb alts índexs d’envelliment” per revertir aquesta tendència a través de llocs de treball per als joves i per impulsar nous projectes, en la millora de les infraestructures, habitatge i fibra òptica. “Disposem del potencial i estem preparats”, va dir.

D’altra banda, Borràs va assegurar que la sentència del TSJC contra el diputat de la CUP Pau Juvillà no és només “una vulneració dels drets” del diputat, “sinó una vulneració dels drets dels electors”. Borràs va recordar el dictamen que el ple del Parlament va aprovar al desembre per defensar l’escó de Juvillà i va assenyalar que és necessari que els diputats es mantinguin “obedients als mandats” de la institució per evitar ingerències externes. “Hem de defensar aquesta voluntat de no posar el Parlament en mans d’aquestes ingerències que volen modificar l’arrel mateixa del contracte amb el ciutadà, que és la seua representació”, va dir.

El certamen va comptar amb xarrades de xefs reconeguts.

El certamen va comptar amb xarrades de xefs reconeguts.E. FARNELL

tracking