SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Un centenar d'evacuats per un incendi en un edifici a Solsona

El foc es va iniciar al segon pis d'un bloc de la plaça del Camp i va acabar afectant-ne tres més || Detecten una gran esquerda, per la qual cosa hi ha risc d'ensorrament

Columna de fum al bloc afectat al centre de Solsona.

Columna de fum al bloc afectat al centre de Solsona.BOMBEROS DE LA GENERALITAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un centenar de persones van haver de ser desallotjades durant el dia d’ahir per un incendi en un bloc d’habitatges de Solsona. El foc es va iniciar de matinada, a les 2.40 hores, al segon pis del número 10 de la plaça del Camp, per la qual cosa va obligar en un primer moment a evacuar 21 veïns. Amb el pas de les hores i a causa dels danys provocats per l’incendi, els efectius d’emergències van haver de desallotjar 79 veïns més d’uns altres tres edificis (els números 9 i 11 de la plaça del Camp i el número 3 del carrer Sant Antoni Maria Claret).

Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per aclarir les causes de l’incendi mentre que el consistori ja va poder reallotjar ahir els veïns afectats, entre habitatges de familiars, amics i als hotels Gran Sol i Crisami. Encara s’ha de valorar l’abast del dany estructural, però no es descarta el risc d’ensorrament, segons fonts municipals. La Policia Local va col·laborar en el desallotjament i no hi va haver cap persona ferida.

Al tancament d’aquesta edició, els Bombers van acompanyar els veïns a l’interior dels seus habitatges per recollir pertinences de primera necessitat, ja que podrien passar diversos dies sense poder tornar a les seues cases. El foc va calcinar complementi el segon pis on es va iniciar l’incendi i va afectar-ne tres més, el del costat, que va cremar el 50%, el de dalt, gairebé al 100%, i el que és al costat d’aquest últim, a la tercera planta. Durant les tasques d’extinció, els Bombers van detectar risc de col·lapse per l’aparició d’una gran esquerda al bloc afectat “que s’està obrint progressivament”, per la qual cosa no es descarta l’ensorrament.

L’alcaldessa de Solsona, Judit Gisbert, va explicar que es desconeix l’origen de l’incendi mentre que un dels veïns va dir que es va produir una explosió. Els Bombers també van haver de sufocar una pila de fustes al pati de l’immoble que van cremar per les restes que queien del primer pis. El consistori va informar que el tall d’aigua previst per avui per reparar una avaria se suspendrà per no deixar sense subministrament la zona de l’incendi.

tracking