SEGRE

SUCCESSOS PRESONS

El Rambo de la Cerdanya cava un forat a la seua cel·la de la presó Brians I

Per jeure amb una interna del centre

Martí Cots Saleta, custodiat per mossos en un judici a Lleida.

Martí Cots Saleta, custodiat per mossos en un judici a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Martí Cots Saleta, natural de Bellver de Cerdanya i conegut com El Rambo de la Cerdanya, ha tornat a protagonitzar un incident greu a la unitat psiquiàtrica de Brians I, on es troba empresonat. Segons va informar El Periódico, la nit de dijous a divendres de la setmana passada Cots va estar tres hores cavant un forat a la paret de la seua cel·la de la Unitat de Hospitalització Psiquiàtrica Penitenciària (UHPP) i finalment va aconseguir passar a la cel·la contigua, ocupada per una interna de 22 anys amb la qual va passar la nit. Per fer el forat a la paret de maó, Cots va utilitzar com a eina les guies metàl·liques d’una còmoda.

Segons les primeres versions de l’incident, el reclús va fer un primer forat desmuntant l’endoll de la cel·la per comunicar-se amb la veïna, i posteriorment el va ampliar per passar a l’altre costat. Al matí següent, divendres, els funcionaris van trobar els dos interns cadascun al seu llit, i un munt de runa al costat del forat. Pel que sembla, van tenir relacions i la dona va donar versions contradictòries sobre si va ser forçada.

El Rambo de la Cerdanya, de cinquanta-dos anys, acumula una carrera delictiva de tres dècades, amb els robatoris violents com a especialitat. La seua última detenció es va produir a Andorra el 2018, quan estava en cerca i captura després de fugir d’un centre psiquiàtric a Lleida i atracar un hotel de la Masella. Per aquest robatori havia de ser jutjat fa dos setmanes al jutjat penal IV de Girona.

La vista, tanmateix, es va suspendre després de la constatació forense del seu estat, molt agressiu i inestable. El 1999 ja es va escapar de la presó incomplint un permís penitenciari, i es va amagar al bosc durant dos anys, com ja va fer entre el 1992 i el 1994.

tracking