SEGRE

CERTÀMENS POLÈMICA

Esquerra acusa Junts d'excloure el president Aragonès de la Fira de l'Oli

Diu que el president va mostrar “predisposició” per assistir al certamen i la proposta es va declinar || Junts ho rebutja del tot i reivindica la llibertat de l'ajuntament

A la inauguració, Bernat Solé (ERC), Núria Palau (Junts), Violant Cervera (Junts) i Joan Talarn (ERC).

A la inauguració, Bernat Solé (ERC), Núria Palau (Junts), Violant Cervera (Junts) i Joan Talarn (ERC).A.G

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La secció comarcal d’ERC a les Garrigues ha acusat en un comunicat l’organització de la Fira de l’Oli de les Borges Blanques de rebutjar l’assistència del president de la Generalitat, Pere Aragonès, a la 59a edició del certamen celebrat el cap de setmana a la capital de les Garrigues. Els republicans asseguren que el president de la Generalitat i la titular del departament d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, tots dos d’ERC, van mostrar “predisposició” per inaugurar el certamen de l’oli, organitzat per l’ajuntament, que governa Junts, i que les propostes van ser rebutjades. El departament de Jordà va confirmar ahir que la consellera estava disposada a anar a la fira a inaugurar-la, al tractar-se d’un certamen marcat com a “prioritari”.

Malgrat tot, van apuntar que se’ls va traslladar que “comptaven amb una altra consellera que no era Jordà”. La fira va ser inaugurada per la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, de Junts. La secció comarcal d’ERC va denunciar que totes les personalitats convidades al certamen, Violant Cervera, Lourdes Ciuró (titular de Justícia) i Jaume Giró (conseller d’Economia) no tenen cap relació amb el sector i “casualment” totes són de JuntsxCat, excepte el conseller d’Empresa, Roger Torrent, que va ser convidat per ERC a visitar la fira, una cosa que va fer dissabte a la tarda.

Per la seua part, la secció de Junts de les Garrigues va respondre que “per desgràcia” no es va poder comptar amb la presència del president Pere Aragonés, “malgrat intentar-ho”, i tampoc amb l’assistència de la titular d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, ni el secretari d’Alimentació, Carmel Mòdol, entre altres responsables d’ERC, que “tampoc no van poder venir tot i haver estat convidats”. Així mateix, van criticar la utilització de l’estand de la Diputació per a un acte de partit d’ERC, amb el conseller Torrent i el president de la Diputació, Joan Talarn, just quan es duia a terme l’agermanament de la Fira de l’Oli i la del Pa de Cervera, que va encapçalar el conseller d’Economia, Jaume Giró. Junts va apuntar ahir a ERC que la llibertat és un valor “suprem” que implica l’elecció de qui inauguri o clausuri la fira, sobretot, quan ja s’havia anunciat qui ho faria i per què.

En aquest cas, és una elecció de l’alcaldessa de les Borges, Núria Palau, que va optar per dos dones: Violant Cervera i Teresa Carles per obrir i tancar la fira.

tracking