SEGRE

Mollerussa obrirà una línia d'ajuts per rehabilitar interiors d'habitatges i incrementar l'oferta de lloguer

Preveu una partida de 50.000 euros al pressupost per ajudar propietaris a remodelar pisos i incloure'ls a una borsa

L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i  la regidora d'Acció Social, Anna Carné, durant la presentació de la iniciativa.

L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i la regidora d'Acció Social, Anna Carné, durant la presentació de la iniciativa.Ajuntament de Mollerussa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Mollerussa té previst obrir una línia d'ajuts adreçada a particulars per rehabilitar interiors d'habitatges buits que, un cop remodelats, puguin ser gestionats a través de la Borsa d'Habitatges per donar-los una nova vida i que incrementin així l'oferta de pisos de lloguer a la ciutat. L'alcalde Marc Solsona ha explicat que el pressupost en el qual està treballant l'equip de govern per aquest exercici preveu una partida de 50.000 euros per aquest projecte. Es treballarà en una convocatòria que pugui oferir ajuts a les persones interessades a cedir el pis a la borsa per posar-lo a lloguer aprofitant els avantatges que aquest servei ofereix.

La idea amb la qual s'actua és oferir ajudes per un màxim de 5.000 euros a cada propietari per dur a terme la rehabilitació, uns diners que es retornaran sense interessos a l'Ajuntament en concepte de la renda de lloguer que s'obtindrà del pis. Un cop s'hagi retornat l'import de l'ajuda concedida ja serà el mateix propietari qui cobrarà directament la renda de lloguer per part del llogater.

Precisament, des de la regidoria d'Acció Social i Ciutadania s'han editat 2.500 tríptics informatius amb els diferents programes que es duen a terme des de la Borsa d'Habitatge, uns tríptics que seran distribuïts en diferents espais públics amb l'objectiu de donar a conèixer l'oferta d'aquest servei. En el tríptic s'expliquen els avantatges que tenen els propietaris que cedeixen la gestió del seu pis buit a la borsa d'habitatge, uns avantatges que gaudeixen a hores d'ara 70 persones que han optat per aquest servei i entre els que figuren una assegurança de defensa jurídica en cas d'impagaments o processos de desnonaments o el seguiment de la relació contractual i el bon ús de l'habitatge, entre d'altres. També s'aprofita el tríptic per donar a conèixer el programa 'Compartir és viure' adreçat a persones de més de 60 anys que no volen viure soles o el punt de trobada entre estudiants i propietaris que lloguen el pis o habitacions durant el curs acadèmic, entre altres.

La Taula Municipal d'Habitatge començarà a ser operativa al març

D'altra banda, des del consistori s'està impulsant la constitució de la Taula Municipal d'Habitatge amb l'objectiu de reforçar les polítiques d'habitatge que es duen a terme al municipi comptant amb tota la xarxa de professionals que treballa en l'àmbit amb la majoria dels quals ja s'ha contactat, segons ha indicat la regidora Anna Carné. La primera de les reunions d'aquest nou òrgan de treball tècnic es preveu fer durant el març i la voluntat és que les sessions ordinàries siguin bimensuals encara que també es definiran grups de treball per projectes concrets

Durant la presentació d'aquesta iniciativa també s'ha donat a conèixer que durant el 2021 la Borsa d'Habitatge va gestionar 23 nous contractes de lloguer, els quals es van sumar als 54 que ja estaven en seguiment, i va dur a terme un total de 4.130 atencions a persones demandants d'informació sobre el servei. Així mateix, es van tramitar un total de 360 ajuts, dels quals 33 van ser a través de les convocatòries anuals i 27 referits a deutes de lloguer, desnonaments i deutes d'hipoteques.

tracking