SEGRE

INFRAESTRUCTURES HIDRÀULIQUES

Obres per revestir séquies del Canal d'Urgell respectant les banquetes

En trams de la Primera Principal a Penelles

Les obres que s’estan executant a la Primera Principal sense afectació per a les banquetes.

Les obres que s’estan executant a la Primera Principal sense afectació per a les banquetes.LAIA PEDRÓS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Canal d’Urgell finalitzarà el mes vinent les obres hidràuliques per a la modernització i canalització de la Primera Séquia Principal a Penelles. Aquesta actuació implicarà la construcció d’un pont, cosa que va obligar a tallar el trànsit entre Penelles i Bellmunt, a la Noguera, des d’ahir. Segons els tècnics, no incomunicarà aquestes poblacions ja que les dos tenen sortida a la C-26, a més d’altres rutes alternatives.

Aquestes obres estan immerses en la prova pilot que s’executa en dos trams de la séquia a Penelles, i s’actua amb “criteris d’infraestructura verda” per no afectar les banquetes, segons la Casa Canal. La iniciativa s’emmarca dins del Projecte d’Especialització Competitiva Territorial Agrobiofood Ponent, coordinat per la Diputació. S’actua en un tram d’1,1 quilòmetres on es porta a terme la restauració i integració paisatgística i on s’impulsarà una xarxa viària de comunicació com a ruta d’interès turístic cultural i de conservació i restauració del patrimoni arquitectònic i industrial.

En un segon tram de vuit-cents metres s’executa el revestiment i impermeabilització del canal adoptant també el mateix model i, igual que a l’altre tram, es potenciarà una xarxa viària de comunicació com a ruta d’interès turístic i cultural conservant el patrimoni. L’objectiu és generar espais ecosistèmics respectant la població forestal, crear una franja verda amb funcions de connectivitat ecològica en què s’inclouran elements per salvaguardar la fauna. Aquesta operació està confinanciada per la Generalitat, el programa Feder de la Unió Europea i per la Diputació i la inversió supera el milió d’euros

Tallen el trànsit a la via de Penelles a Bellmunt per fer un pont però hi ha rutes alternatives

tracking