SEGRE

EMERGÈNCIES INCENDI

Segona nit fora de casa per als afectats del foc a Solsona

Els cent veïns desallotjats encara no poden tornar als seus habitatges pel risc d'enderrocament || Una esquerda podria provocar el col·lapse de l'edifici afectat

Els edificis afectats, perimetrats ahir amb una cinta de la Policia Local de Solsona.

Els edificis afectats, perimetrats ahir amb una cinta de la Policia Local de Solsona.AJUNTAMENT DE SOLSONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El centenar de veïns que van haver de ser desallotjats diumenge per un incendi en un bloc de pisos de Solsona no saben encara quan podran tornar als seus habitatges davant del risc d’enderrocament. El foc va provocar una gran esquerda a la paret de càrrega lateral d’aquest edifici situat al carrer del Camp, i segons va explicar ahir l’alcaldessa de la capital del Solsonès, Judit Gispert, en funció de l’evolució es valorarà quan podran tornar els afectats a casa. Els serveis tècnics municipals i els Bombers de la Generalitat van continuar ahir amb les tasques d’inspecció.

En aquest sentit, Gispert va assegurar que “cada dia inspeccionarem si l’esquerda té moviments o no i, en funció d’això, valorarem si els veïns dels edificis adjacents poden tornar a casa”. La situació de l’edifici directament afectat pel foc és diferent, ja que ha quedat molt perjudicat per l’incendi. “En aquest edifici per suposat que per ara no s’hi pot tornar, i una vegada l’esquerda deixi de moure’s valorarem si s’hi pot accedir”, va apuntar l’alcaldessa.

L’esquerda va aparèixer diumenge i en les següents hores els tècnics van comprovar que va augmentar, la qual cosa podria provocar un col·lapse estructural del bloc. Per causes que es desconeixen i s’investiguen, el foc es va iniciar diumenge a la matinada, a les 2.40 hores, al segon pis del número 10 de la plaça del Camp, per la qual cosa va obligar en un primer moment evacuar vint-i-un veïns. Amb el pas de les hores i a causa dels danys provocats per l’incendi, els efectius d’emergències van haver de desallotjar setanta-nou veïns més d’uns altres tres edificis (els números 9 i 11 de la plaça del Camp i el número 3 del carrer Sant Antoni Maria Claret).

Tots han passat les últimes nits en hotels i cases de familiars. Hi ha tres famílies amb sis menors d’edat, un d’ells un nen de quatre anys, i des del consistori van fer una crida a la ciutadania per recollir roba i motxilles, ja que els afectats no poden accedir a l’edifici per recollir les seues pertinences. Pel que fa als veïns dels edificis adjacents, està previst que puguin anar entrant als habitatges individualment per recuperar els objectes personals.

tracking