SEGRE

SUCCESSOS CRIM

Assassinen d'un tret un veí d'Oliana de 61 anys en un bosc de la Baronia de Rialb

La víctima, Joan Coromina, va rebre l'impacte al pit || Va tenir lloc ahir cap a les 12.30 hores i els Mossos el van trobar en una zona boscosa propera a la masia del Reu, a Gualter, a prop de Ponts

Els Mossos d'Esquadra, aquest dimecres al matí al lloc del crim.

Els Mossos d'Esquadra, aquest dimecres al matí al lloc del crim.C. Sans

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra investiguen l’assassinat d’un veí d’Oliana que va morir ahir al migdia després de rebre un tret al pit en una zona boscosa de la Baronia de Rialb, a la Noguera. La víctima és Joan Coromina, de 61 anys, segons ha pogut saber aquest diari. La Divisió d’Investigació Criminal (DIC) dels Mossos s’ha fet càrrec del cas. Els fets van tenir lloc cap a les 12.30 hores en una zona propera a la masia del Reu, a Gualter, pròxima al municipi de Ponts. Pel que sembla, una patrulla dels Mossos d’Esquadra hauria sentit un tret i, davant de la possible gravetat del succés, va activar els serveis d’emergència. Posteriorment, van localitzar un home malferit en una zona boscosa.

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) només en va poder certificar la defunció. Els agents van observar que la víctima presentava una ferida al tors amb entrada i sortida per arma de foc, per la qual cosa es tractava d’una mort criminal. Agents d’investigació dels Mossos d’Esquadra es van fer càrrec del cas per identificar la víctima i iniciar la recerca de l’autor o autors de l’homicidi.

Juntament amb agents de la policia científica van inspeccionar la zona a la recerca de proves i indicis. Al lloc, es va desplaçar una comitiva judicial acompanyada pel forense per a l’aixecament del cadàver. Està previst que avui es faci l’autòpsia del cadàver a l’Institut de Medicina Legal de Lleida en un cas del qual s’ha fet càrrec el jutjat de Solsona.La policia va identificar la víctima.

Es tracta de Joan Coromina, originari de les Anoves, nucli d’Oliana, que seria el propietari de diverses finques en aquesta zona de la Noguera i també al Solsonès i l’Alt Urgell, i que tindria algun tipus d’activitat empresarial. Pel que fa al mòbil del crim, la policia catalana no descartava cap hipòtesi, entre les quals la d’una venjança. En aquest sentit, ahir mateix van començar a prendre primeres declaracions en l’entorn més proper de la víctima, com és el cas dels seus familiars, perquè poguessin aportar algun detall a la investigació.

També indagaven la possibilitat que la víctima hagués quedat amb alguna persona a la zona quan va ser vista amb vida per última vegada. En aquests casos, la policia sol demanar autorització judicial per poder rastrejar els telèfons mòbils de la zona a la franja horària en la qual es va produir el crim.

Uns altres dos casos oberts

Els Mossos d’Esquadra tenen actualment dos investigacions obertes més per homicidis a les comarques de Lleida. Una és la d’un home que va ser trobat semienterrat fa tres mesos al costat d’un camí a prop del riu Noguera Ribagorçana al nucli d’Albesa. Encara està sense identificar i l’autòpsia ha determinat que va morir d’un traumatisme al cap. I l’altre és el narcoassalt que hi va haver també el mes d’octubre de l’any passat en una finca als afores de les Borges Blanques. Els tres responsables de la plantació van anar a comissaria per denunciar que algú havia assassinat el vigilant, un jove de Barcelona de vint anys. El cadàver no ha aparegut.

tracking