SEGRE

El sindicat CSIF denuncia que la Generalitat no vol indemnitzar les famílies dels agents rurals assassinats a Aspa

Assegura que s'han presentat dos reclamacions i que 5 anys després dels fets segueixen sense resposta

Ofrena floral al monument d'homenatge als agents rurals assassinats a Aspa, a la reserva natural de Mas de Melons.

Ofrena floral al monument d'homenatge als agents rurals assassinats a Aspa, a la reserva natural de Mas de Melons.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat CSIF ha denunciat que la Generalitat no ha indemnitzat encara a les famílies dels dos Agents Rurals morts per un caçador el 21 de gener del 2017 a Aspa (Segrià) mentre feien un control rutinari en un vedat. L'Audiència de Lleida va condemnar a l'assassí a 45 anys de presó i a indemnitzar a les famílies amb 500.000 euros dels quals l'asseguradora havia de respondre fins al límit del capital assegurat fixat en 300.000 euros. El condemnat es va declarar insolvent i les famílies van seguir amb els tràmits per reclamar els diners. Van interposar una Reclamació Patrimonial a la Generalitat, perquè aquesta respongués subsidiàriament i l'Administració s'hi va oposar autodeclarant-se no responsable.

Les famílies van recórrer a la Sala del Contenciós Administratiu al TSJC i encara no s'ha resolt. Segons el sindicat, paral·lelament, el 8 de juliol de 2020, la Sala de Contenciós Administratiu del Tribunal Suprem va establir, com a doctrina, que en casos així, és l'Administració competent la qui s'ha de fer càrrec d'aquestes indemnitzacions i basant-se amb aquesta sentència, el lletrat de les famílies va presentar una segona reclamació contra la Generalitat pel Principi d'Indemnitat dels Funcionaris. El CSIF lamenta que cinc anys després, la Generalitat segueixi sense respondre.

És per això que han denunciat la "falta d'ètica", de transparència i "abandó" per part de la Generalitat cap als Agents Rurals. En aquest sentit, lamenten que hi hagi diners per pagar "nòmines fantasma" com les del Parlament, però es neguin a indemnitzar les famílies de dos agents rurals que van perdre la vida en exercici de les seves funcions.

A banda de demanar que es paguin aquestes indemnitzacions, el CSIF també vol que s'apliquin les mesures preventives i de seguretat necessàries per a evitar que fets tant dramàtics com aquests tornin a ocórrer.

tracking