SEGRE

TRIBUNALS REFERÈNDUM

A judici 5 agents de la Guàrdia Civil per les càrregues de l'1-O a Ponts

Acusats de delictes lleus de lesions després de la demanda de més d'una quinzena de votants || Se celebrarà als jutjats de Lleida i no a Solsona per l'aforament

Imatge de la Guàrdia Civil l’1-O a Ponts, on hi va haver una càrrega amb una trentena de ferits.

Imatge de la Guàrdia Civil l’1-O a Ponts, on hi va haver una càrrega amb una trentena de ferits.TONI SORRIBES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Cinc agents de la Guàrdia Civil seran jutjats acusats de delictes lleus de lesions després que fossin denunciats per ciutadans que van resultar ferits durant la càrrega policial que hi va haver pel referèndum de l’1 d’octubre de 2017 a Ponts, segons ha pogut saber aquest diari. Una trentena de veïns van haver de ser atesos al CAP per forts cops de porra i al voltant d’una vintena van presentar denúncies, encara que alguns d’ells l’han acabat retirant o han renunciat davant la impossibilitat d’identificar els autors. El cas l’ha investigat un jutjat de Solsona i el judici havia de celebrar-se fa uns mesos però es va suspendre.

Finalment ha estat assenyalat i està previst que se celebri en una de les noves sales dels jutjats de Lleida. Una decisió que s’ha pres a causa de les restriccions imposades per la pandèmia, que impossibilitaven que se celebrés a Solsona. Pel que sembla, dos dels agents podrien acabar sent jutjats per la via penal.

Un d’ells per un delicte de furt perquè s’hauria apropiat d’un telèfon mòbil i un altre, per un delicte de lesions. Tanmateix, els afectats temen que els agents jutjats acabin sent absolts com ha passat fins ara. I és que les sentències conegudes de moment a Lleida per l’1-O han absolt els agents, en la majoria dels casos per no poder conèixer-se la seua identitat o per considerar el jutge que la força utilitzada era proporcionada.Les càrregues policials de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil van causar 123 ferits l’1-O a Lleida.

A Catalunya van ser un miler. Hi va haver incidents en almenys una dotzena de col·legis de Ponent. A la capital del Segrià van ser Cappont, EOI, Benestar, Caparrella, Mariola i Ronda.

També hi va haver a Ponts, Alcarràs, Puigverd i Artesa de Lleida, Soses i Menàrguens. En el cas d’Alcarràs, per exemple, ha estat condemnat a tres mesos d’inhabilitació l’exalcalde Miquel Serra per als càrrecs d’alcalde, tinent d’alcalde, regidor o qualsevol altre de naturalesa electiva en una administració local per un delicte de desobediència per facilitar la celebració del referèndum en el municipi. També ha de pagar una multa de 450 euros.

tracking