SEGRE

CRIM INVESTIGACIÓ

Busquen l'assassí del veí d'Oliana i s'especula amb motius econòmics

Propietari de finques i immobles, feia moltes operacions en diversos sectors

Mossos d’esquadra ahir a la zona del crim, en una pista forestal en la qual hi havia una excavadora treballant.

Mossos d’esquadra ahir a la zona del crim, en una pista forestal en la qual hi havia una excavadora treballant.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Qui ha matat Joan Coromina Estany? Quin és el mòbil del crim? Aquestes són les dos grans incògnites de la investigació per l'homicidi que hi va haver dimarts al migdia en una zona boscosa de Gualter, a la Baronia de Rialb. Els Mossos investiguen l'entorn de la víctima i especulen amb una motivació econòmica.

Els Mossos d’Esquadra continuaven buscant ahir l’assassí de Joan Coromina Estany, el veí d’Oliana de 61 anys que va ser trobat sense vida dimarts al migdia i amb un tret al pit en una zona boscosa de Gualter, a la Baronia de Rialb, com va avançar SEGRE ahir. Els investigadors analitzen minuciosament l’entorn de la víctima, que actualment residia a Cervera, per intentar trobar indicis que els portin fins a l’autor.

Fins ara han descobert que el difunt movia molts diners i disposava de múltiples propietats i finques en aquesta zona però també a l’Alt Urgell, el Solsonès i Barcelona. El crim es va cometre al final del camí de la Verge Maria, a prop de la masia del Reu, on hi ha terrenys de la seua propietat. Pel que sembla, havia efectuat moltes operacions immobiliàries.

Un dels grans interrogants és aclarir el mòbil del crim. Encara que no es descarta cap hipòtesi, s’estudia la possibilitat que es tracti d’una venjança amb una motivació econòmica.Una desena d’investigadors van anar novament ahir cap a les 11.15 hores a la zona del crim, que estava acordonada. Els agents van rastrejar el terreny i la pista forestal a la recerca de proves i indicis que ajudin a aclarir els fets.

Hi havia un operari amb una excavadora i diversos munts d’arbres talats. El lloc es troba a uns cinc quilòmetres de Ponts. L’Àrea d’Investigació Criminal de Ponent s’ha fet càrrec de la investigació, que porta el jutjat de Solsona.

L’home va perdre la vida d’un tret al pit amb arma de foc, amb un orifici d’entrada i un de sortida. Un veí va alertar d’un tret, de manera que l’assassinat va tenir lloc minuts abans que es produís la troballa del cos. En aquest sentit, el rastreig de mòbils a la zona podria ser una de les claus per resoldre el cas.

Descriuen la víctima com a “reservada” i “dedicada als seus negocis”

Oliana va començar ahir el dia commocionada i consternada amb la notícia de la mort violenta de Joan Coromina. L’alcaldessa, Carme Lostao, es va referir als fets com “una desgràcia” i “una situació molt dura de passar”, tenint en compte que “ha estat una mort violenta d’una persona coneguda al poble”. “Fets com aquest alteren la pau social i la convivència” i “ser notícia per un això no és agradable”, va afegir.

Lostao va detallar que Coromina era fill de les Anoves, nucli d’Oliana, on tant ell com la seua família tenen diverses propietats, però ja feia anys que va deixar d’estar-hi empadronat. Actualment residia a Cervera, on vivia amb la seua dona i els fills, però “habitualment” estava per la població de l’Alt Urgell. A la capital de la Segarra també tenia diversos immobles.Un familiar va descriure Coromina com una persona “molt reservada, de poques paraules, que li agradava passar desapercebuda i que no solia buscar problemes amb ningú”.

“M’he quedat molt sorprès amb el final tràgic que ha tingut”, va concloure aquesta persona. Per la seua banda, veïns d’Oliana van explicar que havia estudiat al col·legi La Salle de la Seu d’Urgell. Tanmateix, mai ningú li va arribar a conèixer “una feina clara” i van dir que “no explicava mai res però tots sabíem i era vox populi que tenia diversos negocis”.

De jove va treballar de cambrer a Andorra i des de feia anys, van explicar, es dedicava a comprar immobles en diverses ciutats, entre les quals Barcelona, que rehabilitava per posar-los de lloguer o per vendre. A Oliana, segons veïns consultats per aquest diari, no feia vida social. El succés també ha causat un gran impacte entre els veïns de la Baronia de Rialb i Ponts.

tracking