SEGRE

MUNICIPIS EQUIPAMENTS

Crida per conservar el forn de pa de Bovera

Els seus actuals responsables el deixaran a finals d'aquest mes

Imatge del forn de pa de Bovera.

Imatge del forn de pa de Bovera.AYUNTAMIENTO DE BOVERA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Bovera va fer ahir una crida per mantenir obert el forn de pa municipal, que proveeix tant els veïns d’aquesta localitat com els del Cogul. L’alcalde, Òscar Acero, va explicar que els actuals responsables d’aquest servei, que se’n van fer càrrec el desembre del 2020, se n’aniran a finals d’aquest mateix mes de gener per motius personals. Per això, el municipi va emetre un ban en el qual demana a qualsevol interessat a posar-se al capdavant d’aquest equipament que es posi en contacte amb el consistori.

Aquesta població de les Garrigues va recuperar el 2020 l’antic forn de pa. Acero va recordar que havia estat uns quinze anys tancat, encara que el municipi no es va quedar desproveït perquè aquest producte es va continuar venent en comerços de la localitat. El forn, d’uns quaranta anys d’antiguitat, havia estat propietat de la cooperativa de Consum, que finalment va decidir cedir-lo a l’ajuntament ja que feia anys que estava en desús.

D’altra banda, l’ajuntament de Bovera construirà un arc a la carretera C-233 com a portal de benvinguda a la comarca de les Garrigues. Estarà ubicat en un dels accessos a la població i comportarà una inversió d’uns 12.000 euros, segons va explicar el primer edil.

Tallaran la pista cap a la Palma d’Ebre per exigir millores

L’ajuntament de Bovera tallarà dissabte la pista que enllaça amb la Palma d’Ebre, a Tarragona, per exigir reparacions en el tram que discorre per aquesta població de les Garrigues.

Està en molt mal estat de conservació, amb esquerdes i clots, malgrat ser la via d’evacuació en cas d’emergència nuclear a la central d’Ascó. Segons l’alcalde, Òscar Acero, la mesura es debatrà al ple d’avui dijous però compta amb el suport del consistori. També han estat informades les subdelegacions de Lleida i Tarragona.

L’alcalde va assegurar que “després de moltes converses, no s’ha arribat a cap solució i esperem des de fa anys”. Va afegir que, dels vuit quilòmetres del trajecte entre les dos poblacions, “quatre discorren per la Palma, en un excel·lent estat de conservació, i la resta per Bovera, per on gairebé no es pot circular”.

tracking