SEGRE

METEOROLOGIA HIVERN

Lleida, dos setmanes sota zero

El gel s'ha convertit en quinze dies en l'estampa més habitual a les comarques de Ponent i el Pirineu || El fred congela fins i tot la cua del pantà d'Oliana

Imatge de la cua de l’embassament d’Oliana congelada.

Imatge de la cua de l’embassament d’Oliana congelada.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les comarques de Lleida porten dos setmanes sota zero i el gel s’ha convertit en l’estampa més habitual cada matí tant al Pirineu (més habitual en un mes de gener) com a Ponent. Municipis com el Pont de Suert encapçalen des de fa dies els rànquings de les temperatures més baixes de Catalunya i, de fet, ahir va repetir els 9 graus negatius, un registre que només va superar Das (Cerdanya) amb 10,5 graus sota zero. A la capital de l’Alta Ribagorça cal retrocedir fins al 10 de gener per trobar una temperatura mínima positiva (4,9 graus).

Altres termòmetres com el de Raimat (Lleida) van registrar l’última mínima positiva l’11 de gener (0,7 graus). Entre les mínimes d’ahir destaquen Guixers (-8,6) o Seròs. Les temperatures màximes ronden els 11 i fins i tot els 15 graus positius.L’intens fred d’aquests últims quinze dies ha deixat imatges insòlites a la demarcació.

Per exemple, la cua del pantà d’Oliana estava ahir congelada, i a Ivars d’Urgell es va poder veure un grup d’ànecs caminant sobre gel. El Meteocat preveu que les temperatures es mantinguin sota zero tant durant la jornada d’avui, com la de demà. A més, la boira podria tornar a fer acte de presència a les comarques del pla al matí, encara que predominarà el sol a tot Lleida i no s’esperen precipitacions.

Per la seua banda, l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) té actiu un avís de risc per gelades intenses a dinou províncies (entre les quals les de Lleida, Barcelona i Girona) amb temperatures mínimes que es preveu que oscil·lin entre els -1 i els -7 graus.

Ànecs i oques a l'estany gelat del parc de l'ermita d'Ivars d'Urgell en una imatge d'arxiu.

Ànecs i oques a l'estany gelat del parc de l'ermita d'Ivars d'Urgell en una imatge d'arxiu.Edgar Aldana

tracking