SEGRE

Aragonès visita Balaguer després del rebuig de Lambán a reunir-se

El president català canvia en l'agenda la trobada anul·lada amb l'homòleg aragonès per un acte a Camarasa

Un moment de la visita d'Aragonès a l'ajuntament de Balaguer aquest matí.

Aragonès visita Balaguer després del rebuig de Lambán a reunir-seGerard Hoyas

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, visita des de primera hora d'aquest divendres Balaguer, en una jornada en què estava prevista a la capital de la Noguera la cimera amb el president d'Aragó, Javier Lambán, i que ahir a la tarda va ser plantada pel mandatari aragonès. Arran de l'anul·lació de la trobada amb Lambán, el president català visitarà l'ajuntament de Camarasa i l'exposició de la Canadenca a la central hidroelèctrica.

En la seua arribada a l'ajuntament de Balaguer, Aragonès ha estat rebut per l'alcalde, Jordi Ignasi Vidal, i altres autoritats. Fora del consistori protestava una desena de persones contra els Jocs d'Hivern al Pirineu.

El president d’Aragó, Javier Lambán, va plantar ahir Pere Aragonès argumentant que hi ha “importants diferències” en l’enfocament del projecte dels Jocs Olímpics d'Hivern, un dels temes que havien de tractar en la reunió. “Es considera que és millor ajornar-la de cara a no fer cap pas enrere en un projecte que beneficiarà tot el territori del Pirineu”, va explicar el govern d’Aragó en un comunicat. Des de l’executiu aragonès van precisar que Lambán va decidir ajornar la reunió en terres lleidatanes “per qüestions formals i de contingut”.

Malgrat que era el tema central de la reunió, al Govern es va qualificar d’“irresponsabilitat” la decisió de Lambán. En un comunicat, Presidència va assenyalar que “es tractava de la primera reunió entre els dos presidents amb diversos temes sobre la taula derivats del veïnat entre els territoris com els serveis compartits, els fons Next Generation, temes relacionats amb el sector industrial i el sector agroalimentari, així com la pandèmia i la seua sortida sanitària, social i econòmica”.

Ampliarem la informació

Un moment de la visita d'Aragonès a l'ajuntament de Balaguer aquest matí.

Un moment de la visita d'Aragonès a l'ajuntament de Balaguer aquest matí.Aragonès

En la seua arribada a l'ajuntament de Balaguer, Aragonès ha estat rebut per l'alcalde, Jordi Ignasi Vidal

En la seua arribada a l'ajuntament de Balaguer, Aragonès ha estat rebut per l'alcalde, Jordi Ignasi VidalGerard Hoyas

tracking