SEGRE

TURISME INICIATIVES

La Generalitat donarà ajuts de fins a 150 € per a 'escapades' a Lleida

En el marc de la campanya Estalviatge per incentivar el turisme interior a Catalunya || Durant les setmanes anteriors i posteriors a la Setmana Santa

Esquiadors a Espot.

Esquiadors a Espot.FGC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Generalitat, a través de l’Agència Catalana de Turisme, subvencionarà amb fins a 150 euros escapades per visitar les comarques de Lleida. Ho farà a través de la campanya Estalviatge, que pretén incentivar el turisme interior a Catalunya. Es durà a terme en les setmanes prèvies i posteriors a la Setmana Santa, que aquest any se celebra del 10 al 18 d’abril.

En aquestes dates es preveu que les estacions d’esquí tanquin la temporada d’hivern. L’objectiu d’aquest programa és contribuir a la reactivació del sector turístic i desestacionalitzar aquesta activitat. Podria contribuir a allargar els bons resultats que habitualment s’aconsegueixen durant aquesta temporada.

El conseller d’Empresa, Roger Torrent, va anunciar aquesta iniciativa el setembre passat i va avançar que estaria dotada amb 1,5 milions d’euros. Ahir es van publicar les bases al Diari Oficial de la Generalitat. Aquests ajuts estan destinats a turistes catalans que contractin una escapada de proximitat a través d’una agència de viatges. Aquesta haurà d’incloure l’allotjament en qualsevol municipi de Catalunya i serveis com activitats o transports, segons les bases de la convocatòria.

La subvenció cobrirà el 50% de l’import del viatge, fins un màxim de 150 euros. El responsable de promoció del Patronat de Turisme de la Diputació, Juli Alegre, va explicar que aquesta campanya “pot suposar una reactivació de les vendes” i va destacar que “tota iniciativa que premiï el turisme de proximitat és bona”. De fet, la gran majoria dels visitants que rep la demarcació són catalans i aquest estiu van representar el 80% dels turistes.

Per la seua part, el president de la Federació d’Hostaleria, Josep Castellarnau, va indicar que aquesta promoció “pot anar molt bé” per al sector. El turisme de Lleida ha sortit reforçat de la crisi de la Covid, ja que que l’oferta de la demarcació, basada en la naturalesa i allunyada de massificacions, està d’acord amb el que busquen els visitants.

Això va provocar que l’estiu passat es batés el rècord de pernoctacions (amb 1,3 milions). A més, durant la campanya de Nadal les estacions d’esquí van vendre 250.000 forfets, més que en les mateixes dates del 2019, abans de la Covid. Per la seua part, els càmpings van tancar el 2021 com un any de rècord amb la millor xifra de pernoctacions i les cases de turisme rural també van superar les xifres prèvies a la pandèmia.

tracking