SEGRE

MUNICIPIS URBANISME

Vilamòs rebateja els seus carrers amb noms en occità

En substitueixen d'altres en castellà o que induïen a confusió

El carrer la Font, que passarà a dir-se Placa dera Hònt.

El carrer la Font, que passarà a dir-se Placa dera Hònt.A.V.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Vilamòs ha rebatejat diversos carrers amb noms en aranès. El ple va ratificar el canvi en vies amb denominacions en castellà, en altres que induïen a confusió al dir-se de forma molt semblant entre si i fins i tot d’alguna que fins ara no tenia nom. L’alcalde de la localitat, Oriol Sala, va explicar que l’objectiu és una millor organització, potenciar la llengua occitana i homenatjar personalitats locals.

El carrer la Font, on hi ha l’abeurador, serà la plaça dera Hònt, i la travessia de Sant Antoni, el carrer Còsso Marcel Castet, en honor a un edil de la població durant 23 anys. El camí de Sant Antoni es dirà carrer Campasèr; el carrer A passarà a dir-se carrer de Sèrra i el camí A, entre l’escola i les edificacions de la zona, es dirà carrer des Uarts. Un tram del carrer Carretera es dirà plaça Major des del xamfrà de la Trilladora fins a la porta del garatge municipal, mentre que el tram fins a l’entrada del poble passarà ser el carrer dera Honada.

L’alcalde va destacar la necessitat de posar ordre al nomenclàtor urbà, i va indicar que aquesta renovació no suposarà cap cost per als veïns, que tenen un termini de vint dies per presentar-hi al·legacions o objeccions. El consistori, per la seua banda, enviarà cartes als habitatges per comunicar el canvi de nom i, possiblement, també de numeració, que es donarà per vàlid si no hi ha reclamacions.

Els veïns seran informats d’aquest canvi perquè puguin presentar al·legacions

tracking