SEGRE

MUNICIPIS TRANSACCIÓ

La Vall de Boí descarta ara la permuta de les piscines

Amb l'empresa que ja va aconseguir les pastures de Boí Taüll

Imatge d’arxiu del Pla de l’Ermita.

Imatge d’arxiu del Pla de l’Ermita.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de la Vall de Boí ha descartat finalment la permuta de les piscines del Pla de l’Ermita, propietat de Gestora Valenciana de Viajes de Grupo SL, per un solar edificable titularitat del consistori pròxim a l’Hotel Taüll. Les dos parts van firmar l’any passat un acord per iniciar els tràmits del canvi (vegeu SEGRE del dia 9). L’alcaldessa, Sònia Bruguera, va explicar ahir que han valorat que la firma “pot obtenir una rendibilitat molt elevada” del solar que rebria a canvi de les piscines.

A més, va assegurar que “no crec que sigui la millor operació que podem fer”. No obstant, va apuntar que “hem proposat negociar en altres termes” com que l’ajuntament pugui comprar les piscines, que els les cedeixin o que l’empresa desenvolupi el seu projecte.Per la seua banda, Francisco Herrero, propietari de Gestora Valenciana de Viajes de Grupo SL, va afirmar que les taxacions van concloure que la permuta era viable “jurídicament i administrativament”. Les taxacions, a les quals ha tingut accés aquest diari, van atorgar més valor a les finques de l’empresa que a les de l’ajuntament.

Herrero va afirmar que a l’acord es va incloure a petició de la firma la clàusula que establia que el consistori podia desvincular-se’n en qualsevol moment.Aquesta mateixa empresa va adquirir en subhasta a finals de desembre les pastures de l’antiga propietària de l’estació de Boí Taüll (filial de Nozar), per les quals també van licitar l’ajuntament i la Generalitat. La nova propietària va escripturar el dia 21 aquestes finques i Herrero va assenyalar que el motiu pel qual s’ha descartat la permuta és que no han accedit a inscriure “al registre de la propietat un dret de pastura que a la compravenda no consta”. En aquest sentit, Bruguera va negar qualsevol vincle entre la decisió de rebutjar finalment la permuta i les pastures de Boí Taüll.

L’ajuntament aprova el pressupost més elevatEl ple de la Vall de Boí va aprovar dijous el pressupost per al 2022, de 3,9 milions d’euros, el més alt fins a la data. Inclou les subvencions dels fons Next Generation, que es destinaran a la millora de l’eficiència energètica i al pla de sostenibilitat turística. També preveu obres com la millora de carrers a Cóll i la construcció de la coberta del poliesportiu de Barrruera, que es dedicarà a l’exalcalde Joan Perelada, que va morir aquest mes de novembre passat.

tracking