SEGRE

INSTITUCIONS EDUCACIÓ

Una impressora 3D, en mans dels escolars de l'Alta Ribagorça

L'han utilitzat en projectes com recrear una pròtesi de mà

La impressora 3D que el consell usa per a finalitats educatives.

La impressora 3D que el consell usa per a finalitats educatives.C.C.A.R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell de l’Alta Ribagorça ha posat una impressora 3D, un dron i material per a tallers de robòtica a disposició dels escolars de la comarca amb finalitats educatives. A través del Punt TIC ofereix aquests instruments, adquirits gràcies ajuts de la conselleria de Polítiques Digitals i Territori i que ja usen els estudiants. Un exemple és una alumna de l’INS El Pont de Suert, el treball d’investigació de la qual es basa en el disseny i la recreació mitjançant impressió en tres dimensions d’una pròtesi de mà per entendre les realitat de les persones que les utilitzen.

Unes altres dos alumnes del centre també han sol·licitat utilitzar el Punt TIC per a un experiment. Consisteix en un petit contenidor amb dispositius per a la presa de dades que serà llançat a l’espai mitjançant un coet. Aquest projecte s’emmarca en un concurs en què participen diversos centres educatius.La presidenta del consell comarcal, Maria José Erta, va afirmar que “és gratificant veure els alumnes utilitzant aquestes eines, totalment gratuïtes, per incentivar el seu esperit creatiu i que atansen la tecnologia a l’entorn educatiu”.

El Punt TIC es va inaugurar el 2020 i ja s’hi han dut a terme tallers de disseny i impressió, robòtica, pilotatge de drons i edició de vídeos digitals. La seua oferta abans se centrava en tallers i ara s’obre als estudiants.

Nova campanya de promoció turística comarcal a la primavera

El consell posarà en marxa aquesta primavera una campanya de promoció turística que consistirà a crear una marca local i un eslògan que acompanyi totes les activitats planificades i que incidirà en la garantia de qualitat i seguretat.

Fins ara la comarca no disposa de cap logotip que la identifiqui com a destinació turística i promocioni els tres municipis (la Vall de Boí, Vilaller i el Pont de Suert). Altres novetats que es duran a terme és l’edició de vídeos, la creació d’aplicacions i el reforç de les campanyes exteriors que ja fan Ferrocarrils de la Generalitat i l’empresa de transports Alsa.D’altra banda, els Serveis Socials del consell estan elaborant un pla de treball per incidir en problemàtiques com la salut mental, l’alimentació saludable, l’estalvi energètic i l’educació financés, de cara a fer parar l’atenció en aquestes matèries a la ciutadania. Segons Erta, “en l’actualitat i arran de la Covid, hi ha noves problemàtiques que requereixen un nou enfocament dels professionals de l’organisme”.

tracking