SEGRE

MEDI AMBIENT FAUNA

Els Rurals abaten un senglar a l'estany d'Ivars

El dispositiu dels Agents Rurals i caçadors locals va detectar cinc exemplars de la desena que s'havien albirat a la zona i que causen danys a les aus i els cultius

L’estany d’Ivars i Vila-sana, en una imatge d’ahir.

L’estany d’Ivars i Vila-sana, en una imatge d’ahir.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La batuda d’ahir a l’estany d’Ivars i Vila-sana, que van dur a terme els Agents Rurals i caçadors locals, va acabar amb només un senglar mort. Finalment van poder localitzar cinc exemplars de la desena que s’havien detectat a la zona i un va ser abatut. L’objectiu del dispositiu era reduir la població d’aquesta espècie que hi ha actualment al llac i a l’entorn i disminuir així els danys que causen a les aus, els nius i les finques agrícoles (vegeu SEGRE d’ahir).

Els Agents Rurals van utilitzar ahir drons per poder trobar els senglars. Els accessos a aquest paratge natural del Pla d’Urgell van estar tancats fins després del migdia. La batuda es va dur a terme a petició del Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-Sana, que gestiona aquest espai.

Fonts d’aquest organisme van explicar ahir dimarts que es tracta d’“una mesura de gestió que es porta a terme una vegada a l’any” en aquesta època, perquè a l’hivern els senglars “es concentren al canyar”. A més, van apuntar que es podria tornar a programar una nova batuda més endavant, en cas que es consideri necessari. Els conills també causen danys en aquest espai protegit i a les zones agrícoles de l’entorn.

Només l’any passat es van capturar més de 1.100 exemplars d’aquesta espècie a l’estany d’Ivars i Vila-sana. De fet, la plaga de conills que l’any passat es concentrava majoritàriament a les comarques del Segrià i les Garrigues s’ha estès al conjunt del pla de Lleida i fa malbé desenes de cultius. Per aquesta raó, la Generalitat va plantejar noves mesures com ampliar encara més el període hàbil per caçar-los o fins i tot sol·licitar al Govern espanyol que autoritzi l’ús d’un biocida, fosfur d’alumini, per reduir la seua població.

tracking