SEGRE

MUNICIPIS INCIDÈNCIES

Apuntalen la cooperativa d'Artesa de Lleida perquè no s'esfondri

El maig passat van detectar una filtració d'aigua que va soscavar el subsol i va provocar grans esquerdes a la façana || La reparació de la nau supera els 100.000 €

Les bigues de ferro apuntalant l’estructura i que envaeixen la via pública.

Les bigues de ferro apuntalant l’estructura i que envaeixen la via pública.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La cooperativa Comasala d’Artesa de Lleida ha hagut d’apuntalar l’edifici per evitar que es desplomi, després que el mes de maig passat es detectés una filtració d’aigua que ha soscavat el subsol i ha provocat grans esquerdes a la façana. El president de l’entitat, Oriol Domènech, va explicar que l’aigua ha destrossat la fonamentació i que l’estructura s’està enfonsant per un dels costats de la nau. Va assegurar que, després de detectar la fuga en un punt anterior al comptador d’aigua, es va portar a terme la reparació de la canonada i es va refermar l’estructura amb unes bigues de ferro que envaeixen la via pública.

No obstant, queda pendent assegurar la fonamentació i calçar de nou tota la nau per mantenir-la dreta. Segons Domènech, la companyia d’assegurances no es fa càrrec d’aquestes reparacions, adduint que la fuita d’aigua es va produir abans del comptador. “Només està disposada a pagar 2.833 euros”, va dir el president de la cooperativa.

L’entitat ha sol·licitat a l’ajuntament que estudiï la part de responsabilitat que pugui tenir al tractar-se d’una canonada municipal. Per la seua part, l’alcalde, Pere Puiggròs, va assenyalar que s’estudiarà aquesta petició i, si es determina que el consistori té alguna responsabilitat, l’assumirà. La rehabilitació representa una inversió que supera els 100.000 euros.

Domènech va assegurar que la cooperativa, amb més de 400 socis, no pot assumir aquest cost i debatran quins passos fer a la pròxima assemblea.

tracking