SEGRE

EMERGÈNCIES MUNTANYA

Troben sans els excursionistes de Lleida desapareguts a la Pica

Se'ls va fer tard i van passar la nit al refugi de Barbote || Els van trobar a les 13.55, divuit hores després que s'activés el dispositiu de recerca

Imatge d'arxiu d'un helicòpter dels GRAE en un rescat.

Imatge d'arxiu d'un helicòpter dels GRAE en un rescat.BOMBERS DE LA GENERALITAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Agents de la Unitat d’Intervenció de Muntanya dels Mossos d’Esquadra van localitzar sans i estalvis ahir a les 13.55 hores els dos excursionistes de Lleida que es buscava des de dissabte a la tarda a la Pica d’Estats després que persones pròximes alertessin que no sabien del seu parador i no havien pogut contactar telefònicament amb ells, com va avançar SEGRE ahir. La parella, un home de 41 anys i una dona de 40 anys, va explicar que se’ls va fer tard dissabte i van decidir passar la nit al refugi de Barbote, segons van informar els Bombers de la Generalitat, que van activar un dispositiu dissabte a la tarda i un altre ahir al matí. Els senderistes van ser localitzats quan ja tornaven cap al seu vehicle.

El refugi de Barbote, o del Cinquantenari, és tipus bivac, està situat a 2.392 metres d’altura i no té guarda. L’avís de l’emergències va entrar dissabte a les 18.01 hores. Una persona alertava que una parella d’amics havia sortit divendres a primera hora de la tarda amb la intenció de fer bivac a la Pica d’Estats, que haurien hagut de tornar al domicili dissabte i que no havien pogut contactar per telèfon amb ells.

Els Mossos d’Esquadra, com ja va informar aquest diari, van localitzar el vehicle al pàrquing del Pont de la Farga. Per la seua part, efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers van fer una ruta a peu fins al refugi Vallferrera i van comprovar que la parella no hi era. Dos efectius del GRAE van fer guàrdia tota la nit al costat del cotxe de la parella.

La recerca es va reprendre ahir al matí. Finalment van ser localitzats a les 13.55 hores, després de divuit hores d’operatiu. Els Mossos d’Esquadra van acompanyar la parella fins al vehicle.Per la seua banda, els GRAE i el SEM van treballar ahir al matí en l’evacuació d’un excursionista que hauria patit un còlic nefrític mentre s’allotjava al refugi Amitges, a Aigüestortes.

tracking