SEGRE

MUNICIPIS SÒL INDUSTRIAL

Alcoletge impulsa un polígon de 25 hectàrees al peu de la carretera C-13

El consistori el projecta en terrenys de particulars davant la demanda d'empreses

El polígon industrial El Segre d’Alcoletge, al costat de la C-13.

El polígon industrial El Segre d’Alcoletge, al costat de la C-13.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Alcoletge impulsa una nova zona industrial de 25 hectàrees d’extensió, paral·lel a la carretera C-13 i al costat de l’actual polígon El Segre. La planteja en terrenys propietat de veïns de la població i de Lleida, segons va explicar l’alcalde, Josep Maria Gras. La creixent demanda d’empreses per instal·lar-se al municipi és un dels motius pels quals el consistori ja treballa amb Urbanisme en l’elaboració del projecte.

Segons Gras, ja hi ha quatre sol·licituds d’empreses per adquirir parcel·les. Una és de la localitat i vol ampliar les seues instal·lacions. “Hem hagut de denegar la petició d’una indústria disposada a adquirir les 25 hectàrees amb la condició que pogués assentar-se en dos anys”, va explicar.

“Atesa la durada dels tràmits optem per no arriscar-nos, ja que el procés està encara en una fase inicial”, va puntualitzar. No obstant, la nova zona industrial ja està prevista al pla d’ordenació urbanística del municipi (POUM) i pendent de dotar-la de serveis bàsics.Gras va indicar que l’actual polígon industrial està gairebé ple, disposa de molt poques parcel·les i són petites. Precisament, al polígon industrial El Segre es va produir fa més d’un mes un robatori de cable de coure a les instal·lacions de l’enllumenat públic que va deixar la zona sense subministrament.

El consistori va prendre mesures d’urgència per garantir el servei i està duent a terme un nou projecte per soterrar les línies. Això suposarà habilitar rases per enterrar les línies, habilitar carrers i voreres. D’aquesta manera evitaran noves sostraccions de cable, atès l’augment d’aquest tipus de delictes a les comarques del pla.

L’ajuntament estudia els mecanismes per poder finançar aquesta nova millora de l’àrea industrial.

tracking