SEGRE

SERVEIS AUS

Vilanova de Bellpuig captura amb gàbies més de 2.000 coloms

Redueix la població i demana col·laboració per evitar més nius

Una de les gàbies instal·lades a prop de l’església de Vilanova.

Una de les gàbies instal·lades a prop de l’església de Vilanova.AJUNTAMENT DE VILANOVA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les mesures de control de la població de coloms a Vilanova de Bellpuig han permès capturar amb gàbies prop de 2.000 exemplars en un any i mig. Des del juny del 2020 i fins al desembre es van capturar 459 coloms i durant el 2021, 1.513. Les gàbies es van instal·lar en diversos equipaments municipals i una empresa especialitzada s’encarrega de portar a terme aquest servei, que té un cost per al consistori de 4.579, 20 euros.

La localització de les gàbies està sotmesa a supervisió setmanal, per si és necessari canviar-ne l’emplaçament per millorar l’estratègia de captura. El consistori va optar per aquesta mesura per posar fi a l’acumulació d’excrements d’aquestes aus que s’acumulen als carrers i en façanes d’edificis. Així mateix, el consistori demana col·laboració ciutadana per evitar que els coloms nidifiquin en habitatges o magatzems deshabitats.

Per aquesta raó, demanen als veïns que mantinguin teulades i cobertes en bon estat i que els edificis no deixin obertures que els permetin entrar. En aquest sentit, el municipi també es planteja desplegar gàbies en immobles deshabitats en cas que sigui necessari.

tracking