SEGRE

MUNICIPIS INICIATIVES

Borsa d'habitatges a Naut Aran per facilitar el lloguer

Una vintena d'interessats però cap propietari inscrit

Imatge d’arxiu de la façana de l’ajuntament de Naut Aran.

Imatge d’arxiu de la façana de l’ajuntament de Naut Aran.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Naut Aran ha creat aquest mes una borsa de pisos de lloguer per facilitar l’accés a l’habitatge als joves que vulguin emancipar-se i als treballadors. L’alcalde, César Ruiz-Canela, va recordar ahir que hi ha “molts” empleats de restaurants i hotels del municipi que no troben un lloc on allotjar-se. La borsa es va engegar fa uns deu dies i servirà per posar en contacte les persones que busquen un habitatge i els propietaris.

El primer edil va assegurar que de moment s’hi han inscrit una vintena d’interessats a llogar pisos, encara que fins ara no ho ha fet cap propietari. Aquesta mesura se suma a la bonificació del 50 per cent a l’IBI als que lloguin els seus pisos durant tot l’any (vegeu el desglossament). A més a més, l’ajuntament de Naut Aran va plantejar l’any passat la construcció d’un edifici per allotjar treballadors del sector turístic.

Això va arribar després de constatar que l’escassetat i els elevats preus dels pisos de lloguer dificulten que les empreses puguin contractar el personal que necessiten durant les campanyes d’hivern i estiu. El consistori va encarregar un estudi per determinar quants allotjaments pot acollir la parcel·la de 1.700 metres quadrats en la qual preveuen aixecar l’immoble. L’alcalde, César Ruiz-Canela, va fer ahir una crida que els titulars d’aquests pisos “no arrendin per temporada i ho facin durant tot l’any”.

Reducció de l’IBI per als que arrendin casa seua tot l’any

L’ajuntament de Naut Aran aplicarà una bonificació de l’impost sobre béns immobles (IBI) als propietaris que lloguin els seus habitatges tot l’any. El primer edil va assegurar que aquesta reducció de l’IBI s’aplicarà tant als nous contractes de lloguer com als que ja estiguin vigents en l’actualitat. Aquesta és una mesura pionera a Lleida i, de la mateixa manera que la borsa de pisos de lloguer, busca facilitar l’accés a l’habitatge als joves i els treballadors.

tracking