SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Detinguda una parella d'Artesa per la mort del seu nadó de 3 mesos

Va morir dilluns i inicialment es va pensar en una mort sobtada || Els pares van dir que el van trobar sense vida a l'anar a donar-li el biberó, però se sospita que pot ser un cas de 'síndrome del sacseig'

El jutjat de guàrdia de Balaguer s’ha fet càrrec del cas.

El jutjat de guàrdia de Balaguer s’ha fet càrrec del cas.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir a la tarda una parella d’Artesa de Segre acusada de causar la mort del seu nadó de tot just tres mesos de vida. El petit va morir a primera hora del matí de dilluns al seu domicili i inicialment es va pensar que es tractava d’una mort sobtada del lactant, però els primers resultats de l’autòpsia apunten a una mort criminal, ja que la víctima presentava pel que sembla símptomes de l’anomenada síndrome del sacseig. La Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial de Ponent s’ha fet càrrec de la investigació i ahir a la tarda van procedir a l’arrest del pare, de 32 anys, i la mare, de 20.

Són originaris del Brasil i feia poc temps que vivien a Artesa. Els fets van ocórrer abans de les set del matí de dilluns, quan el Sistema d’Emergències Mèdiques va acudir a un domicili de la plaça de l’Ajuntament per assistir un nadó de tres mesos que presentava una parada cardiorespiratòria. Malgrat els esforços dels sanitaris per reanimar-lo, no van poder fer res per salvar-li la vida.

El petit va ser traslladat a l’Institut de Medicina Legal i Forense a Lleida per practicar-li l’autòpsia i inicialment es va pensar que es tractava d’una mort sobtada del lactant, que és com es coneix la defunció abrupta i impredictible d’un nadó sense que se li trobi cap explicació.

Una dona va acceptar 4 anys de presó per causar la mort del seu fill de només un mes a Tàrrega

Els Mossos d’Esquadra van obrir una investigació per aclarir les circumstàncies de la mort i, davant dels indicis d’una mort criminal, ahir a la tarda van detenir el pare i la mare del nadó per la seua presumpta relació. La policia catalana també ha posat el cas en mans del jutjat de guàrdia de Balaguer. Pel que sembla, els progenitors van afirmar en un primer moment que van veure que el nadó no respirava quan li anaven a donar el biberó, segons ha pogut saber aquest diari. Tanmateix, els primers resultats de l’autòpsia van apuntar a una mort criminal i no natural. Pel que sembla, el nadó podria haver mort per l’anomenat síndrome del nadó sacsejat o del sacseig.

Dos casos semblants a Tàrrega i Lleida van acabar amb sengles condemnes

En els últims anys s’han registrat dos casos similars a les comarques de Lleida. Concretament, a Tàrrega i a la capital del Segrià. El mes de juliol passat, una jove de Tàrrega va acceptar una condemna de quatre anys de presó per causar la mort del seu nadó d’un mes, que va morir el 18 de novembre del 2020 a l’hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. Va ser condemnada com a autora d’un delicte d’homicidi per imprudència greu, en el qual va incórrer per matar el petit al sacsejar-lo perquè no parava de plorar.

La dona, de 19 anys, va ingressar voluntàriament a presó a finals de juny després de l’acord que van assolir la Fiscalia i la defensa. Es va considerar provat que la condemnada, “entre les 9.00 i les 10.00 hores del 5 de novembre del 2020, es va quedar sola amb el nadó. “Com que el petit no parava de plorar, l’acusada, amb absolut menyspreu de les més essencials regles de cura i diligència, però sense voler el desenllaç que finalment es va esdevenir, malgrat que aquest era previsible, va agafar el nadó i el va sacsejar enèrgicament, provocant que es colpegés el cap amb una superfície llisa.”D’altra banda, el mes d’octubre passat l’Audiència de Lleida va condemnar a 9 anys de presó un veí de la capital del Segrià que va maltractar el seu nadó de només 10 dies l’agost del 2019, provocant-li greus seqüeles.

El tribunal li va imposar la pena màxima sol·licitada per la direcció general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), que té la tutela del menor, per un delicte de lesions greus al considerar que el pare va sacsejar el nadó malgrat saber que hi havia “un alt risc” de causar-li lesions greus. A més, se li va imposar una ordre d’allunyament durant 10 anys, i ha d’indemnitzar el menor amb 600.000 euros per les seqüeles que pateix.

tracking