SEGRE

ESNOTICIA

Guissona negocia amb Càritas portar 250 refugiats

A l'avió que volen contractar amb material a la zona de conflicte || Concentracions de suport en nombrosos municipis

Els veïns de Vielha van mostrar el seu refús a la guerra.

Els veïns de Vielha van mostrar el seu refús a la guerra.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Guissona negocia amb Càritas Espanya portar 250 refugiats d’Ucraïna a la localitat. L’alcalde, Jaume Ars, va explicar ahir que aquest és l’únic escull abans de contractar un avió amb material mèdic, roba d’abric i medicaments a la zona de conflicte. Va assenyalar que el ministeri de l’Interior ha aprovat aquesta iniciativa sempre que estigui coordinada per Càritas.

Josep Santacreu, conseller delegat de DKV i president de la fundació que porta el nom del seu pare, es desplaçarà avui a Guissona per informar sobre la negociació. L’alcalde va avançar que fins a quinze famílies del municipi s’han ofert per acollir refugiats d’Ucraïna en el primer dia d’obertura d’una llista de voluntaris. La solidaritat es respira a totes les comarques, més enllà de la Segarra. I es tradueix especialment en la recopilació de material per enviar-lo a la zona de conflicte, però també en nombroses manifestacions que van tenir lloc ahir a comarques i que avui es traslladaran a Lleida capital.Quant a la recollida de material, les iniciatives són incomptables i organitzacions no governamentals com Lleida pels Refugiats estan rebent desenes de trucades en aquesta línia. A Guissona, ahir va entrar en funcionament el magatzem de l’antic parc de bombers per guardar les donacions. Durant el dia es van fer tres viatges en furgoneta amb material.

La comunitat ucraïnesa ha comprat fins a sis rotllos de benes, gairebé 300 quilos en total, per enviar el país en guerra. L’alcalde va explicar que si l’enviament amb avió tarda molt, podrien utilitzar furgonetes de bonÀrea per al trasllat. Guissona va ser una de les localitats que van acollir la manifestació de solidaritat amb el poble ucraïnès. La comunitat local va agrair les mostres.

Els concentrats van fer un minut de silenci.Les protestes es van repetir en municipis com la Seu d’Urgell, on 200 persones es van congregar a la plaça dels Oms. L’ajuntament va informar que estan organitzant punts de recollida de material d’ajuda. L’alcalde, Francesc Viaplana, va assenyalar que estan preparats per acollir refugiats. A Tàrrega es va repetir la concentració, que va comptar amb unes 400 persones reunides a la plaça Major. Entre els assistents, l’exconseller Jordi Turull. Volodímir Monastyrski, representant de la comunitat ucraïnesa, va afirmar que “no entenem per què hem de pagar un preu tan alt per l’autodeterminació”.

Mollerussa, Balaguer, Solsona, Vielha, les Borges Blanques, Alcarràs, Alpicat o Benavent es van sumar a les mostres de suport amb concentracions al carrer. La següent cita serà avui a les 19.00 a Lleida, on es llegirà un manifest consensuat entre organitzacions en suport al poble ucraïnès.

Lluís Cortés, a la concentració de Balaguer pel ‘No a la guerra’

L’entrenador balaguerí Lluís Cortés, seleccionador de futbol femení d’Ucraïna, va participar ahir en la concentració de Balaguer que, organitzada pel consistori, va reunir unes 200 persones a la plaça Mercadal.

Cortés, que després de tota una odissea va poder tornar diumenge a Catalunya juntament amb el preparador físic, Jordi Escura, després de sortir dimecres des de Kíev, on els va agafar l’inici del conflicte, va agrair als seus conveïns l’assistència a la concentració de rebuig a la guerra: “Tinc la sort de ser aquí. Soc un privilegiat perquè he tingut ajuda per sortir, però molta gent s’ha quedat allà, alguns per lluitar i defensar el seu país, però molts se n’han anat sense res i no tenen on anar.” Lluís Cortés col·labora a donar visibilitat a iniciatives solidàries i ell mateix, juntament amb la seua família, recollirà material per enviar-lo a Ucraïna. L’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, que va xifrar en uns 40 els ciutadans ucraïnesos que viuen a la capital de la Noguera, va llegir un manifest de la Xarxa d’alcaldes i alcaldesses per la Pau de Catalunya.

Al final hi va haver un minut de silenci i després es va cridar “No a la guerra, sí a la pau”.

Unes 400 persones es van concentrar a Tàrrega

Unes 400 persones es van concentrar a Tàrrega

Solsona es va mobilitzar ahir en contra del conflicte armat

Solsona es va mobilitzar ahir en contra del conflicte armat

A les Borges Blanques també es va convocar una protesta

A les Borges Blanques també es va convocar una protesta

Guissona, que compta amb la comunitat ucraïnesa més gran de Lleida, va sortir ahir al carrer per protestar contra la invasió russa

Guissona, que compta amb la comunitat ucraïnesa més gran de Lleida, va sortir ahir al carrer per protestar contra la invasió russaJOAN BOVÉ

Unes 200 persones es van congregar ahir a la plaça dels Oms de la Seu d'Urgell

Unes 200 persones es van congregar ahir a la plaça dels Oms de la Seu d'Urgell

Els veïns de Vielha van mostrar el seu refús a la guerra.

Els veïns de Vielha van mostrar el seu refús a la guerra.JOAN BOVÉ

La plaza Mercadal de Balaguer fue el escenario de la concentración.

La plaza Mercadal de Balaguer fue el escenario de la concentración.JOAN BOVÉ

tracking