SEGRE

MUNTANYA EMERGÈNCIES

Troben mort l'excursionista que va desaparèixer a Aigüestortes

Un helicòpter dels Pompièrs va localitzar el cadàver al fons d'un barranc dilluns al capvespre || Ahir van rescatar el cos del jove, de 27 anys i de Madrid

Imatge de l’helicòpter dels Mossos d’Esquadra que ahir va participar en l’operatiu.

Imatge de l’helicòpter dels Mossos d’Esquadra que ahir va participar en l’operatiu.MOSSOS D’ESQUADRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra i els Bombers de la Generalitat van rescatar ahir el cos sense vida de l’excursionista de Madrid de 27 anys que va desaparèixer diumenge a la tarda al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i que els serveis d’emergències buscaven des de dilluns (vegeu SEGRE d’ahir). Un helicòpter dels Pompièrs d’Aran va albirar dilluns al capvespre un cadàver en el fons d’un barranc. A l’accedir-hi, van confirmar que es tractava d’una persona sense vida però no van poder procedir a l’extracció atesa l’hora que era.

L’operatiu de rescat es va reactivar ahir al matí. Efectius de la unitat de Muntanya dels Mossos d’Esquadra, amb el suport de la Unitat de Mitjans Aeris –coneguda com Hèlix–, es van desplaçar fins al barranc en el qual es va trobar el cadàver, a la Coma d’Abeller, al costat del refugi d’Amitges, per iniciar la investigació corresponent i procedir a l’aixecament del cadàver. Aquests tràmits es van allargar fins a les 13.00 hores, quan es va autoritzar els Bombers de la Generalitat perquè un helicòpter amb els GRAE rescatés el cadàver.

El van deixar a disposició de la comitiva judicial i els Mossos d’Esquadra per a la identificació. Hores després es va confirmar que el cos era el del jove de Madrid de 27 anys que va desaparèixer diumenge passat. S’ha de recordar que un grup d’excursionistes van alertar cap a les 18.30 hores de diumenge que el seu amic no s’hi havia reunit al refugi d’Amitges com tenien previst.

Dilluns al matí va muntar un dispositiu al pàrquing de la Peülla, on el jove va deixar el vehicle, en el qual van participar els helicòpters dels Bombers i els Pòmpiers, diverses unitats terrestres d’ambdós cossos i la Unitat de Muntanya dels Mossos. Van fer inspeccions per diferents rutes cap al refugi d’Amitges, situat a 2.365 metres d’altitud.L’últim accident mortal de muntanya d’un excursionista va ocórrer el setembre de l’any passat a la zona de Sotllo de la Pica d’Estats, a Alins. Un home es va precipitar per un desnivell d’uns 30 metres.

A Aigüestortes no es registrava una víctima mortal des de l’octubre del 2020, quan va morir una jove parella de metges lleidatans. Va ser una temporada tràgica en què hi va haver sis víctimes a Aigüestortes en un curt espai de temps, entre el 21 de juny i l’1 d’octubre. Aquestes tràgiques xifres mai no s’havien registrat al parc. D’altra banda, dos esquiadors van perdre la vida a començaments de febrer en sengles caigudes a les estacions de Baqueira Beret i Espot.

tracking