SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Detecten cops i lesions al cadàver del nadó d'Artesa de Segre

En diverses zones del cos i que podrien ser compatibles amb maltractaments || Examinen el pis familiar i indaguen si el petit els patia anteriorment

Imatge de l’edifici en el qual resideix la parella detinguda.

Imatge de l’edifici en el qual resideix la parella detinguda.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exploració al nadó de tot just tres mesos que va morir dilluns a Artesa de Segre i per la qual cosa els seus pares van ser detinguts dimarts davant les sospites que podrien haver-li causat la mort va revelar que el petit presentava cops i lesions en diferents parts del cos, segons ha pogut saber aquest diari. Uns danys que serien incompatibles amb una mort sobtada del lactant, com es va pensar inicialment, i difícils de justificar per part dels progenitors. Les lesions, tant internes com externes, podrien correspondre’s al fet que el nadó hauria pogut patir maltractaments, com la síndrome del sacseig o una caiguda.

Les anàlisis forenses donaran més detalls de les causes de la defunció del nadó. El Sistema d’Emergències Mèdiques va acudir dilluns abans de les 7.00 hores al rebre l’alerta dels pares. El petit es trobava en parada cardiorespiratòria i no van poder fer res per salvar-li la vida.

Per la seua part, els Mossos van escorcollar ahir l’habitatge familiar, a la plaça de l’Ajuntament del municipi d’Artesa de Segre, a la recerca d’indicis i per recollir mostres a la roba del nadó i també dels llençols. A més, indaguen si el menor hauria pogut patir maltractaments o desatenció amb anterioritat, cosa que se sospita des del CAP.

Els pares, detinguts, es neguen a declarar davant els Mossos

Les dos persones arrestades, una dona de 20 anys i un home de 32, ambdós originaris del Brasil, es van negar ahir a declarar a comissaria, segons van indicar fonts solvents. Està previst que passin demà divendres a disposició davant del jutjat de guàrdia de Balaguer. Pel que sembla, els progenitors haurien explicat en un primer moment que van veure que el seu nadó no respirava quan li anaven a donar el biberó. La Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial de Ponent s’ha fet càrrec de la investigació i des de dilluns estan recopilant informació sobre el cas. Els indicis i les proves que es van obtenir amb el pas de les hores els va portar a arrestar al voltant de les 16.00 hores de dimarts passat els dos progenitors perquè sospiten que haurien causat la mort al seu fill.

tracking