SEGRE

MUNICIPIS MILLORES

Juneda reformarà l'entrada sud per impedir inundacions

Invertirà 390.000 € per evitar que l'aigua de la Femosa la negui

El mercadillo dels diumenges als carrers de Juneda.

El mercadillo dels diumenges als carrers de Juneda.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Juneda ha adjudicat a Romà Infraestructures per 390.000 euros la reurbanització de l’entrada sud de la població des de l’N-240, al costat de la cooperativa i que enllaça amb el carrer Font del Gat. Es tracta d’una zona inundable, ja que està pròxima a la Femosa, segons va recordar l’alcalde, Antoni Villas. Aquest torrent s’ha desbordat durant episodis de tempestes.

Aquesta actuació ha d’estar llesta abans del 31 de setembre. El nou pla urbanístic preveu substituir l’actual pont, amb un ull d’un metre i mig, per un altre amb un ull de sis. Així es garanteix que no obstrueixi el corrent en cas de riuada.

A més, se soterraran els dos pals de mitjana tensió i el cablatge elèctric, entre altres mesures per pal·liar danys en cas d’avingudes. L’actuació està subvencionada pel Pla Únic d’Obres i Serveis. Aquest accés connecta amb Prat de la Riba i és l’àrea d’expansió del poble, on resideixen famílies joves.

Villas va indicar que, amb aquest últim tràmit, ja es pot abordar una millora que la població necessitava des de fa anys. D’altra banda, també es redefinirà la mida de les parades, que hauran de tenir entre deu i dotze metres quadrats com a màxim ja que, en l’actualitat, la seua extensió és heterogènia. N’hi ha unes 120.

Reorganització del mercadillo quan acabin les restriccions

L’ajuntament de Juneda preveu ampliar l’ordenança que regula els mercats ambulants per introduir millores en el mercadillo d’articles de segona mà quan finalitzin les restriccions per la pandèmia de la Covid. Segons va assenyalar Villas, l’objectiu és reagrupar les parades, ara disperses, per garantir la separació de seguretat i concentrar-les a la rotonda d’entrada cap a Mollerussa.

tracking