SEGRE

COMARCAS

La previsió de més neu assegura el final de campanya

Tavascan tancarà les pistes d'alpí el dia 3 d'abril || Virós, oberta només al turisme

L’estació de Port Ainé, al Pallars Sobirà, a la cota 2.000 ahir al matí.

L’estació de Port Ainé, al Pallars Sobirà, a la cota 2.000 ahir al matí.FIRMA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La previsió de més nevades assegura el final de temporada el dia 18 d’abril, Dilluns de Pasqua, en totes les pistes d’esquí alpí excepte a Tavascan. Aquesta tancarà les instal·lacions el 3 d’abril no per falta de neu (té entre metre i mig i dos metres de gruix) sinó per decisió empresarial. Generalment, aquest complex del Pallars Sobirà dona per finalitzada la campanya a finals d’aquest mes.

A més, és possible que mantingui oberta la zona de nòrdic, segons fonts de l’estació. Per la seua part, Baqueira, a Aran; Port Ainé i Espot, al Sobirà; Boí Taüll, a l’Alta Ribagorça; i Port del Comte al Solsonès esperen noves nevades que van començar ahir en alguns punts i que seguiran el cap de setmana i els primers dies de la que ve. El temporal de llevant ve acompanyat d’una baixada de les temperatures que permetrà mantenir els gruixos, encara que serà difícil obrir noves zones on no s’ha acumulat neu a aquestes alçades de la campanya: la manca de precipitacions d’importància en els últims mesos i les altes temperatures han deixat algunes àrees molt seques.

Només Baqueira té els 162 quilòmetres del seu domini esquiable oberts; Boí, 22 dels 45; Port Ainé, 23 de 26; i Espot, 22 de 25.Pel que fa a les estacions d’esquí de fons, Virós ha tancat els circuits de nòrdic i de raquetes i, com Sant Joan de l’Erm, només està oberta a usos turístics. Lles, Tuixent i Tavascan els manté oberts per ara, mentre que Guils i Aransa encara es poden acollir pràctiques de raquetes. Segons va assenyalar la responsable del sector, Imma Obiols, s’espera aquestes noves precipitacions de neu per mantenir en condicions el que encara està obert i veure si es poden reobrir algunes zones tancades, tot i que això últim serà complicat.

tracking