SEGRE

EQUIPAMENTS SERVEIS

Obres per a la depuradora que millorarà l'aigua de boca de Vilanova de Bellpuig

Instal·larà comptadors per mesurar el consum real i evitar pagar de més a l'ACA

Els treballs per col·locar la nova canonada.

Els treballs per col·locar la nova canonada.A.VILANOVA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Vilanova de Bellpuig ha iniciat les obres per dotar el municipi amb una planta potabilitzadora. Els primers treballs consisteixen a col·locar la canonada que anirà des d’aquesta futura instal·lació fins al poble. Aquest projecte és una de les principals inversions previstes per a aquest mandat pel consistori i permetrà millorar el subministrament d’aigua, que actualment arriba a aquest municipi des del canal principal d’Urgell.

Els treballs inclouen una estació de tractament d’aigua potable, un dipòsit de reserva de 700 metres cúbics per emmagatzemar l’aigua potabilitzada, la instal·lació de la canonada que la traslladarà als habitatges. La planta es construirà en terrenys pròxims als actuals dipòsits municipals d’aigua. Així mateix, s’hi instal·laran comptadors d’aigua, que permetran conèixer els consums reals i evitarà que el consistori hagi d’abonar 30.100 euros com els que va pagar el 2018 a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), en concepte de regularització de l’estimació del cànon.Les obres es van adjudicar a l’empresa FFC Aqualia per 659.801 euros i es finançaran amb una subvenció del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) de 250.9000 euros i una altra de l’ACA de 261.633 euros.

El projecte el va iniciar l’anterior equip de govern. L’actual va portar a terme canvis i va optar per instal·lar la planta a prop dels dipòsits municipals.

tracking