SEGRE

SOLIDARITAT AMB UCRAÏNA

Una ucraïnesa que va aconseguir fugir de la guerra mor en una gasolinera de Tàrrega

Una refugiada de 64 anys es va desplomar i va morir quan viatjava a Madrid || Primers desplaçats per la guerra a la capital de l'Urgell demanen la protecció de la UE

Refugiats empadronats a Tàrrega, a punt de sortir cap a Lleida a sol·licitar la protecció de la UE.

Refugiats empadronats a Tàrrega, a punt de sortir cap a Lleida a sol·licitar la protecció de la UE.ISIDRE ARGELICH

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Va aconseguir fugir de la guerra a Ucraïna, però va morir lluny de la seua llar en una gasolinera a Tàrrega. Una refugiada ucraïnesa de 64 anys, M. V., va perdre la vida dimecres a la matinada després d’aturar-se la furgoneta en la qual viatjava a l’estació de servei.

Una empleada va alertar a les quatre del matí que la dona s’havia desplomat al sortir del vehicle, per causes que encara es desconeixen. Fins allà es van desplaçar dos ambulàncies i tres patrulles dels Mossos d’Esquadra, que van intentar reanimar-la sense èxit amb un desfibril·lador. La refugiada, originària de Kíiv, viatjava a Madrid amb la seua neta, menor d’edat, en una furgoneta domiciliada a Múrcia.

Conduïa el vehicle un home que portava amb si a quatre menors al seu càrrec. Els Mossos van portar la neta de la difunta a la comissaria per iniciar les gestions amb el servei de protecció de menors. D’altra banda, els primers 24 refugiats ucraïnesos empadronats a Tàrrega van viatjar ahir amb autobús a Lleida a tramitar la sol·licitud de protecció temporal de la UE, que els permetrà desplaçar-se sense restriccions, treballar, escolaritzar els fills i acollir-se a prestacions socials.

L’ajuntament va noliejar el bus per facilitar el trasllat del grup, acompanyat de tres voluntàries lingüístiques i del cap de la Policia Local. Des de l’inici de la guerra, a Tàrrega s’han empadronat 123 refugiats ucraïnesos, dels quals 58 són menors (46 en edat escolar). Dilluns van començar classes els primers 19 refugiats i en propers dies s’hi sumaran més.

Material per a transfusions de sang a ferits

Material per facilitar transfusions de sang a ferits sortirà de Guissona a Ucraïna per col·laborar amb l’assistència mèdica als afectats per la guerra. El grup bonÀrea va adquirir 1.100 bosses específiques per a aquesta finalitat i les va entregar ahir a la comunitat ucraïnesa de Guissona, que s’encarregarà de transportar-les.El director de recursos humans de l’empresa, Antonio Condal, va explicar que la donació es va fer seguint indicacions de la comunitat ucraïnesa sobre les necessitats que s’han de cobrir. Fa unes setmanes també es van entregar cinc palets d’aliments, material sanitari i elèctric, com generadors, llanternes i piles. A Guissona viuen 1.064 ucraïnesos.

tracking