SEGRE

TURISME INTERNET

Retiren cotxes dels carrers perquè Taüll aparegui afavorit a les fotos de Google Maps

Un operari va agafar imatges ahir de Taüll per a Google Street View.

Un operari va agafar imatges ahir de Taüll per a Google Street View.ALTA RIBAGORÇA (INSTAGRAM)

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de la Vall de Boí va demanar als veïns que retiressin ahir al matí els cotxes de part dels carrers de Taüll. El motiu era que Google Maps anava a fotografiar el poble per incloure les imatges en Street View, l’aplicació que permet als usuaris localitzar llocs i veure’ls com si hi estiguessin. Segons fonts municipals, van demanar no estacionar per on havien de passar les càmeres per contribuir que el poble hi aparegués afavorit i mostrés al públic la millor imatge.

Taüll té la distinció turística de Poble amb Encant. Un operari va recórrer al matí a peu diferents carrers i paratges de Taüll amb una motxilla a l’espatlla. D’aquesta en sobresortia una barra amb càmeres a la part superior que registraven imatges de tot l’entorn.

Es tracta d’una acció finançada per la Diputació de Lleida, en col·laboració amb l’ajuntament de la Vall de Boí i el consell comarcal de l’Alta Ribagorça, per afavorir la promoció turística de les comarques lleidatanes a través d’internet. La vigília de la seua arribada, el consistori va emetre un ban municipal en què instava els veïns a retirar els cotxes de l’avinguda Feixes, els carrers del Como, Planominguero, de la Font i de la plaça de Santa Maria i els voltants.

tracking