SEGRE

COMARCAS

Molta neu en pistes i reserves ja per a Pasqua

Les d'alpí, amb més que a l'inici de temporada || Espot redueix horaris

Les instal·lacions de Baqueira Beret amb alguns esquiadors ahir al matí.

Les instal·lacions de Baqueira Beret amb alguns esquiadors ahir al matí.BAQUEIRA BERET

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les estacions d’esquí alpí encaren el final de la temporada 2021-2022 amb més neu i més instal·lacions obertes que al començament de la campanya. Els gruixos superen el metre en cotes altes i a Baqueira s’arriba als 2,35. Els hotels i establiments pròxims a les pistes ja han començat a registrar reserves per Setmana Santa, per la qual cosa es preveu un bon final de campanya, que acabarà el 18 d’abril (dilluns de Pasqua) en la majoria dels complexos (Tavascan tancarà el 3 d’abril).

De fet, l’hotel de Port Ainé, al Pallars Sobirà, ja està al 70 per cent d’ocupació. En aquesta comarca, l’esquí es podrà combinar amb el ràfting. Les últimes precipitacions han beneficiat especialment Port del Comte (Solsonès), que té entre 60 i 95 centímetres després de sumar més de 30 centímetres de neu nova.

Estan obertes tretze de les disset pistes i tenen garanties de poder arribar a Pasqua. L’estació d’Espot (que gestiona Ferrocarrils de la Generalitat amb Port Ainé i Boi-Taüll) redueix horaris i tarifes a partir d’aquest dilluns, dia 28. Es podrà esquiar de 9.00 a 13.30 hores de dilluns a divendres i el forfet d’adult passarà de 35 a 28 euros.

D’aquesta manera, es rendibilitzen despeses i emissions aprofitant que al complex ja no hi ha cursos per a escolars. Espot acollirà demà una cursa popular per a tots els públics. El panorama és pitjor a les pistes de fons, ja que la majoria han tornat a tancar els circuits de nòrdic i només ofereixen aquesta modalitat Lles, Tuixent-la Vansa i Tavascan.

Aransa, Guils Fontanera i Sant Joan de l’Erm estan obertes per a raquetes i serveis turístics, mentre que Virós Vallferrea ja ha tancat. Segons responsables del sector, serà molt difícil que els complexos tinguin neu per Setmana Santa però oferiran activitats com BTT o senderisme.

tracking