SEGRE

ADMINISTRACIÓ LOCAL

L'oposició de Miralcamp impugna un ple municipal

Recorre una sessió urgent que creu injustificada || 'Telemàtica' amb edils del govern i de l'oposició en sales diferents

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El grup de Junts per Miralcamp (JxC), a l’oposició a l’ajuntament, ha impugnat l’últim ple municipal. Va ser una sessió que el govern d’Ara Miralcamp-AM (llista independent vinculada a ERC) va convocar amb caràcter urgent a començaments de mes per aprovar canvis urbanístics vinculats al projecte d’una guarderia i un centre de dia. En un recurs potestatiu, l’oposició qüestiona la urgència del ple, al no haver-hi “cap informe de secretaria” que la justifiqui.

Al marge d’aquest motiu, va qualificar de “pèssimes” les condicions en què es va desenvolupar la sessió. El ple es va celebrar de forma atípica: amb membres del govern en un despatx i els de l’oposició en un altre i comunicant-se entre si de forma telemàtica malgrat que eren al mateix edifici. El grup de Junts ho va qualificar de “ridícul i humiliant” i va afirmar que no tenien micròfon ni podien gravar la sessió.

Van afegir que tampoc se’ls va permetre replicar a l’alcaldessa, Carme Ribes. Per tot plegat, van acabar abandonant el ple, segons va explicar la portaveu de Junts, María José Cebrián.Per la seua banda, l’alcaldessa va explicar que la sessió no es va celebrar a la sala de plens a causa d’un problema en la connexió a internet via wifi. Això impedia participar-hi als regidors que no poguessin assistir-hi presencialment, per la qual cosa va optar per celebrar-ho en un altre lloc.

Va assegurar que va convidar els regidors de l’oposició a compartir un mateix espai i va negar que la sessió no s’enregistrés, com afirma Junts. També va justificar la urgència del ple per agilitzar el projecte de nova guarderia i centre de dia. L’alcaldessa va avançar que explicaran el que ha passat als veïns al pròxim ple

El ple es va celebrar amb l’equip de govern en una sala i l’oposició en una altra del mateix edifici

L’únic punt que es va aprovar al ple té com a objectiu dotar el municipi amb dos equipaments que es construiran en una parcel·la pròxima al camp de futbol de 555 metres quadrats de superfície.

Per poder desenvolupar el projecte, el consistori ha hagut de portar a terme una modificació urbanística perquè aquests terrenys, qualificats actualment com a sòl per a activitats esportives, puguin passar a acollir els nous equipaments que projecta el consistori.

tracking