SEGRE

MUNICIPIS CERTÀMENS

La pluja no desllueix els actes de la Fira de Vinaixa, que avui tanca portes

Tallers gastronòmics i rutes guiades

Els tallers gastronòmics van ser una de les activitats que més públic van congregar a la fira.

Els tallers gastronòmics van ser una de les activitats que més públic van congregar a la fira.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La pluja d’ahir no va deslluir els actes de la XIX Fira de l’Oli i la Pedra de Vinaixa, que va començar amb la Caminada de les Fonts i la Pedra Seca, en què van participar més de 150 persones. La inauguració del certamen va anar a càrrec del delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, acompanyat pel secretari d’Alimentació, Carmel Mòdol. Havia de fer-ho la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, que no va poder assistir-hi ja que ahir participava en la jornada de treball del Govern.

Va avançar la visita a divendres i durant la seua estada va inaugurar la biblioteca i va participar en una taula redona sobre regadius (vegeu SEGRE d’ahir). Les demostracions gastronòmiques i desgustacions de productes de proximitat també van reunir entre 50 i 70 persones i les rutes guiades pel municipi van atreure així mateix una trentena de persones, segons va explicar l’alcalde, Josep Maria Tarragó. El dinar popular a base de cassola de tros va congregar més de 250 persones.

A la tarda hi va haver una demostració de diferents cafès a l’aula gastronòmica i una nova ruta guiada pels molins amb tastos d’oli. A la tarda també hi va haver activitats per als petits amb tallers sobre artesania i una xarrada sobre els beneficis de l’oli d’oliva a càrrec de la doctora Antonieta Barahona.Els actes programats per avui començaran amb un dinar popular a la Cooperativa del Camp. A les 11.00 visitarà el certamen el president de la Diputació, Joan Talarn, i a les 12.30 tornarà a fer-se un recorregut pels tallers dedicats al treball de la pedra a càrrec d’Eduard Moragues.

A la tarda es farà una altra ruta, aquesta vegada per conèixer l’art de tallar pedra en esteles funeràries.

tracking