SEGRE

CERTÀMENS GASTRONOMIA

Vinaixa tanca les fires de l'oli amb èxit de vendes

Amb més de 2.200 visitants durant el cap de setmana || Talarn remarca la importància de recuperar els certàmens

Imatge d’un dels actes d’ahir de la Fira de l’Oli i la Pedra de Vinaixa.

Imatge d’un dels actes d’ahir de la Fira de l’Oli i la Pedra de Vinaixa.AYUNTAMIENTO DE VINAIXA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Vinaixa va clausurar ahir la Fira de l’Oli i la Pedra, que tanca el cicle dels certàmens dedicats a l’or líquid de les Garrigues i el Segrià. Ho va fer amb èxit de vendes, ja que s’han superat les xifres que es van registrar durant l’anterior edició del certamen, el 2019, segons va explicar l’alcalde, Josep Maria Tarragó. D’altra banda, més de 2.200 persones han visitat la fira.

La majoria, entre 1.300 i 1.400, es van concentrar al llarg de la jornada d’ahir. Tarragó va apuntar que els establiments del municipi van registrar en només un dia el volum de negoci d’“un mes de treball”. El certamen ha comptat amb més de quaranta expositors i ahir van tenir lloc, per exemple, una ruta guiada per les esteles funeràries, degustacions de productes com vins i formatges i tallers gastronòmics.

El president de la Diputació, Joan Talarn, va visitar la fira de Vinaixa i va destacar l’“esforç col·lectiu i cooperatiu al voltant de l’oli i de la cultura de la pedra seca”. Va remarcar que el certamen és un esdeveniment que ajuda a “arrelar les persones al territori”. Per un altre costat, Talarn també va subratllar la importància de recuperar les més de 200 fires que se celebren a Lleida i que no es van poder organitzar durant la pandèmia, perquè ajuden a impulsar l’economia i la vida social i són una eina contra la despoblació. “Si es buida el territori, també es buida Catalunya”, va dir.

tracking