SEGRE

EMERGÈNCIES INFRAESTRUCTURES

El parc de Bombers provisional de Seròs estarà enllestit al juny

Habilitat en una nau municipal arran de l'acord entre l'ajuntament i la Generalitat de Catalunya || Es preveu que el nou estigui construït a finals del 2023

Bombers i autoritats, ahir al magatzem que s’habilitarà com a parc provisional.

Bombers i autoritats, ahir al magatzem que s’habilitarà com a parc provisional.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Seròs tindrà llest el parc provisional de Bombers a començaments de juny, quan s’hagi iniciat la campanya forestal de l’estiu. Aquest és l’objectiu que s’han marcat l’ajuntament i la Generalitat, que ahir van presentar l’acord que permetrà que els bombers voluntaris, que el novembre passat van haver de traslladar-se a l’alberg municipal per les deficiències estructurals de l’actual parc, tinguin una infraestructura adequada mentre es construeix el nou parc, que es preveu que estigui llest a finals del 2023. El parc provisional està ubicat al carrer Indústria amb una superfície de 645 metres quadrats, dels quals en 110 es construiran una sala de control, vestidors, dutxes per a homes i dones, una sala dormitori i un menjador.

Quan l’espai deixi de ser utilitzat pels bombers se’n recuperarà la finalitat actual per a la brigada municipal. Per fer les obres, que costaran 67.000 euros, la Generalitat n’aportarà un total de 39.900 en concepte de lloguer.El delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, va afirmar que “esperem que el parc provisional pugui entrar en funcionament al juny per poder donar un bon servei al Baix Segrià durant la campanya d’estiu”. En aquest sentit, Solé va elogiar “la tasca dels voluntaris i la importància d’un parc com el de Seròs”.

Solé va apuntar que la intenció d’Interior és utilitzar la nau fins al desembre de l’any 2023, que és quan es preveu que estigui construït el parc definitiu. S’aixecarà en un solar de 1.200 metres quadrats i estarà situat a la sortida de la localitat per la carretera de Fraga en un terreny cedit pel consistori. L’alcalde, Josep Antoni Romia, va explicar que “esperem que d’aquí a un parell de setmanes es puguin començar les obres d’adequació”.

Per la seua part, Marcos Albà, cap del parc, va dir que la instal·lació provisional “s’ajusta a les necessitats del servei però esperem que el nou parc sigui, per fi, una realitat”.

Bombers i autoritats, ahir al magatzem que s’habilitarà com a parc provisional.

Bombers i autoritats, ahir al magatzem que s’habilitarà com a parc provisional.MAGDALENA ALTISENT

tracking